Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

České fotbalistky prohrály v kvalifikaci MS s Belgií

Písek - České fotbalistky prohrály v třetím utkání kvalifikace o postup na mistrovství světa v roce 2011 s Belgií 1:2 a zůstávají ve své skupině na posledním pátém místě. Svěřenkyně Vladimíra Hrušky ztratily dnešní duel v Písku v polovině první půle, kdy během tří minut inkasovaly dva góly. Po změně stran už jen snížila Pivoňková. Český kouč po zápase neskrýval zklamání. "Věděli jsme, že Belgičanky jsou velmi silné, zejména venku nedostávají hodně branek. Dnes se jim podařilo rozhodnut během tří minut, kdy využily dlouhých nákopů, které dokáží dát na 30 metrů," uvedl na svazovém webu Hruška.

Na Češky prý odlehla únava z náročného programu. "Týká se to především fotbalistek Sparty, které měly ligu, Ligu mistrů i reprezentaci, a vytížené byly také hráčky Slavie. Škoda, že se nám v závěru nepodařilo alespoň srovnat. Přišli jsme o možnost posunout se na druhé místo ve skupině, ale budeme dál bojovat, abychom postavení vylepšili," dodal. 

Češky mají na svém kontě před zimní přestávkou jednu výhru a dvě porážky. Zatím však ani jednou nehrály s největším favoritem skupiny Švédskem. Další duel čeká fotbalistky na konci března, kdy se představí v Ázerbájdžánu.


O šampionát se utkají pouze vítězky jednotlivých kvalifikačních skupin, které bude čekat baráž o čtyři postupová místa. Čtveřice neúspěšných celků z baráže se ještě střetne o šanci vyzvat k souboji o účast na závěrečném turnaji tým ze Severní a Střední Ameriky.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články