Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

České fotbalistky přehrály v kvalifikaci ME Portugalky

Písek - České fotbalistky ve svém druhém utkání kvalifikace mistrovství Evropy zvítězily nad Portugalskem v Písku 1:0, jediný gól vstřelila v 65. minutě Divišová. Po výhře se svěřenkyně Vladimíra Hrušky vyšvihly na první místo sedmé skupiny. V dalším zápase ve skupině hrají dnes večer Dánky proti Rakušankám.

České fotbalistky oslavují rozhodující branku
zdroj: ČT24

Češky byly po většinu utkání lepší, nastřelily břevno a už před přestávkou neproměnily další šance. Nakonec rozhodla na první pohled nenápadná akce, při které naběhla Divišová mezi stoperskou dvojici soupeřek a šajtlí mezi nohy brankářky rozhodla. "Už před střelou jsem si říkala, že to zkusím mezi nohy, kde byla gólmanka nejvíce zranitelná. Byla totiž dost vysoká a bylo těžké ji zblízka prostřelit," uvedl Divišová.

Portugalky až v závěru přidaly, snažily se přelstít českou defenzivu, ale domácí celek si výhru v klidu pohlídal. "Ztratili jsme dva body s Rakouskem, a tak jsme museli nutně vyhrát. Výsledek je proto dnes klíčový, protože Portugalky se zvedají a jejich výhra 8:0 nad Arménií naznačila jejich střeleckou potenci," řekl trenér Hruška.

"Myslím si, že jsme byly dostatečně důrazné. Zkoušely jsme dávat balony za obranu, což nám vycházelo, akorát nám vázla finální fáze přihrávky. Nakonec vstřelená branka a tři body - to znamená spokojenost," shrnula střelkyně rozhodující branky Petra Divišová.

ČR - Portugalsko 1:0 (0:0)

Branka: 65. Divišová. Rozhodčí: Karagiorgiová (Kypr).

Sestava ČR: Taušová - Vyštejnová, Bertholdová, Mocová, Sedláčková - Cahynová, I. Martínková, Krůzová (55. Hoferková), Voňková (67. Ringelová) - Divišová (90+1. Nepokojová), L. Martínková. Trenér: Hruška.

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články