Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

České fotbalistky čeká v kvalifikaci Portugalsko

Tondela (Portugalsko) - České fotbalistky před sebou mají klíčové zápasy v boji o postup na mistrovství Evropy. V sobotu se představí v Portugalsku, kde potřebují vyhrát, aby zvýšily svou šanci na první místo v sedmé kvalifikační skupině znamenající přímý postup na šampionát. V čele je nyní favorizované Dánsko, které přivítají ve středu na Žižkově. 

České fotbalistky
zdroj: ČT24

Český tým po třech zápasech drží druhou příčku, když ztratil jen remízou v Rakousku. Doma porazil Arménii 5:0 a Portugalsko 1:0. Sobotní odveta však bude podle trenéra Vladimíra Hrušky mnohem náročnější.

"Přestože by někdo mohl při pohledu na tabulku tvrdit, že do Portugalska jedeme v roli favorita, já jsem před tímto soubojem velmi opatrný," řekl Hruška. "Již první vzájemný zápas naznačil obrovské zlepšení Portugalek a nakonec i naše nejtěsnější výhra 1:0 je toho důkazem. V domácím prostředí bude tento soupeř ještě nebezpečnější, takže nás čeká těžká práce," dodal.

Pro český tým bude důležité, aby před klíčovým soubojem s Dánskem nepřišel o hráčky vinou disciplinárních trestů. Kvůli žlutým kartám si v Portugalsku nezahraje Petra Vyštejnová, která je jedinou absencí z užšího kádru reprezentace.

"Petra si trest odpyká právě proti Portugalsku, nicméně jedeme tam hned s několika hráčkami, které jsou v podobném karetním ohrožení. A pokud by některá z nich dostala v Portugalsku žlutou kartu, dostaneme se do velkých problémů se složením týmu na zápas s Dánskem. Ve většině případů se jedná o klíčové opory, o to je to horší," uvedl Hruška.

Utkání v Portugalsku se hraje od 17:00. 

Nominace na utkání s Portugalskem: 

Brankářky: Taušová, Lorencová (obě Slavia).
Obránkyně: Mocová, Bertholdová, Sedláčková, Čulová (všechny Sparta), Pincová, Odehnalová (obě Slavia), Hoferková (Linköping).
Záložnice: Pivoňková, I. Martínková, Ringelová (všechny Sparta), Krůzová, Cahyňová (obě Slavia), Cvernová (Slovácko).
Útočnice: L. Martínková (Sparta), Divišová, Voňková (obě Slavia). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články