Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

České fotbalistky branku dát nedokázaly a s Polkami doma remizovaly

Útok na první místo kvalifikační skupiny mistrovství Evropy českým fotbalistkám nevyšel. Reprezentantky v duelu s lídrem déčka Polskem uhrály v Chomutově 0:0 a po čtyřech zápasech tak na vedoucí Polky ztrácí z třetího místa bod. Češky mají stejně bodů jako Španělky, jež sehrály o zápas méně.

České fotbalistky se radují z gólu
zdroj: twitter.com/Česká fotbalová reprezentace

Duel se odehrál navzdory tomu, že testy na koronavirus odhalily u Češek nákazu u jednoho z členů realizačního týmu a jedné hráčky.

Svěřenkyně trenéra Karla Rady si v utkání vytvořily více příležitostí, ale žádnou z nich neproměnily. Jako první zahrozila Martínková, jenže hlavou se neprosadila stejně jako o chvíli později Kamila Dubcová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Polsko

Také Polky o sobě daly vědět, Matysiková však v obrovské šanci zblízka přestřelila nad. Poté brankářka Votíková vytáhla střelu Zawistowské na břevno. Na druhé straně se neprosadila Svitkovská ani Martínková.

Na Euro postoupí vítězové devíti skupin a tři nejlepší celky z druhých míst, ostatních šest čeká baráž. Odveta v Polsku se uskuteční v úterý.

ČR - Polsko 0:0

Sestava ČR: Votíková - Vyštejnová, Cahynová, Sonntágová, Bartoňová - Pochmanová - Martínková, Svitková, K. Dubcová, Černá (73. Šlajsová) - Stašková. Trenér: K. Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články