Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

České Budějovice získaly zkušené duo Pecka a Otepka

České Budějovice - Fotbalový útočník Luboš Pecka přestoupil z Mladé Boleslavi do Českých Budějovic, kam se vrací po osmi letech. Jihočeši definitivně dotáhli také příchod ostříleného záložníka Rudolfa Otepky, na kterého uplatnili opci na přestup. "Jsem samozřejmě moc rád, že mohu využívat služeb obou těchto fotbalistů. Mají toho za sebou v lize už hodně a pevně věřím, že nám v ligové sezoně pomohou," uvedl českobudějovický trenér Jaroslav Šilhavý.

Dvaatřicetiletý Pecka na jihu Čech odstartoval svoji ligovou kariéru a pak odešel do Mladé Boleslavi, kde se stal v sezoně 2006/07 králem ligových střelců. Další rok strávil v německých Cáchách, kde se však neprosadil a vrátil se zpět do Boleslavi. V uplynulé jarní části kvůli zranění nehrál. Ve 117 zápasech v nejvyšší soutěži dal 33 gólů.

O čtyři roky starší Otepka už v Českých Budějovicích na jaře hostoval a výrazně pomohl Dynamu k udržení ligové příslušnosti. Během třinácti utkání za Jihočechy vstřelil tři branky a na stejný počet nahrál. Na kontě má 362 zápasů v nejvyšší soutěži a patří k nejzkušenějším ligovým hráčům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články