Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

České Budějovice povede po čtyřech letech Cipro

České Budějovice - Novým trenérem fotbalistů Českých Budějovic bude do konce sezony František Cipro. Čtyřiašedesátiletý kouč se k jihočeskému týmu vrací po čtyřech letech a ve funkci nahradí Jiřího Kotrbu, který se bude v prvoligovém klubu znovu věnovat už jen práci generálního manažera a na trenérské pozici byl pouze dočasně.

Českobudějovičtí fotbalisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Kotrba naznačoval možnost, že angažuje právě Cipra, už před porážkou 1:5 od Jablonce, ovšem jeho nadřízený a faktický šéf klubu Karel Poborský se naopak několikrát nechal slyšet, že by raději přivedl kouče nesvázaného s prostředím jihočeského celku.



Jenže to se nepovedlo, a tak se po několika letech vrací Cipro. "Jednali jsme s několika i renomovanými trenéry, ale někteří jsou stále pod smlouvou a další zase přiznali, že čekají na nabídku z atraktivnějšího klubu," vysvětlil funkcionář, podle něhož pro Cipra mluví i fakt, že poslední rok působil jako klubový skaut a řadu hráčů pro tým vytipoval právě on.

Podle Kotrby je největším přínosem Cipra, že tak zkušený trenér bude stále u mužstva, což v případě Kotrby v poslední době nebylo možné, protože zodpovídá za chod klubu i v jiných směrech. Tréninky proto vedli pouze asistenti. "Trenér na všech trénincích, to je momentálně to nejvíc, co mužstvo potřebuje," prohlásil generální ředitel.

Je nám líto, video expirovalo.
Cipro je trenérem Českých Budějovic

Cipro naposledy v první lize vedl loni Slavii, kde působil jako dočasný trenér po odchodu Karla Jarolíma. České Budějovice trénoval v letech 2005 až 2007, před tím působil také v Plzni, Teplicích a Slavii, kterou dovedl v roce 1996 k titulu a do semifinále tehdejšího Poháru UEFA. V první lize má na kontě 227 utkání, z toho 110 jeho svěřenci vyhráli. Rázem tak vystřídal Kotrbu na prvním místě pomyslného žebříčku aktivních koučů, kteří mají největší zkušenosti s nejvyšší soutěží.

České Budějovice jsou druhým klubem, který v rozehrané sezoně změnil trenéra. Hned po prvním kole se rozhodli k razantnímu kroku v Baníku Ostrava, kde místo Karola Marka nastoupil Pavel Malura. V případě Jihočechů však nejde o klasickou výměnu trenérů, Kotrba hlavního kouče sháněl už od letní přípravy. Oba kluby jsou současně na chvostu prvoligové tabulky bez jediného bodu. Třetí klubem s nulovým ziskem je Olomouc, ta však o ně přišla za trest v korupční aféře.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články