Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

České Budějovice by mohly angažovat brankáře Blažka

České Budějovice - Fotbalový brankář Jaromír Blažek, který v prosinci skončil v pražské Spartě, by mohl chytat v Českých Budějovicích. Záležet bude na tom, zda se Jihočechům podaří i na jarní sezonu získat mladého chorvatského gólmana Mateje Delače z Chelsea. Pokud by ho londýnský klub do Dynama nakonec neuvolnil, mohl by devětatřicetiletý Blažek na jaře obléci českobudějovický dres.

Jaromír Blažek
zdroj: isifa/LN autor: Jindřich Mynařík

Kouč Jihočechů František Cipro neskrývá, že by Blažka v týmu rád přivítal. S ostříleným veteránem se zná ze společného působení ve Slavii, Blažek totiž pod Ciprem chytal v závěru mistrovské sezony 1995/96. "Jarda je podle mého názoru pořád jedním z nejlepších ligových brankářů, pomohl by každému týmu. U nás to v první řadě závisí na tom, jestli se vrátí brankář Delač z Chelsea," řekl Cipro.

Delač přišel do Dynama na doporučení Petra Čecha v průběhu podzimní sezony a kryl záda týmové jedničce Zdeňku Křížkovi. Devatenáctiletý chorvatský talent zasáhl do dvou duelů domácího poháru proti Žižkovu. Oba kluby pak jednaly o tom, zda bude Delač na jihu Čech hostovat i na jaře. "Podle posledních zpráv by se měl zapojit s naším týmem do přípravy tenhle týden. Pokud se tak stane, varianta s Jardou Blažkem by nejspíš padla," uvedl čtyřiašedesátiletý Cipro.

Sparta v Olomouci jednala o přestupu útočníka Přikryla

Zájem Sparty o olomouckého fotbalového útočníka Tomáše Přikryla přerostl v přímé jednání mezi oběma kluby. Vedení pražského týmu na Hané absolvovalo se zástupci Sigmy schůzku, která však nepřinesla konkrétní výsledek. Talentovaného fotbalistu chce na Letnou přivést nový generální sportovní manažer Sparty Jaroslav Hřebík, pod kterým Přikryl zazářil na loňském šampionátu hráčů do 19 let. Do Prahy se před nedávnem přestěhoval olomoucký trenér Václav Jílek, opačným směrem zamířil záložník Jakub Podaný.

"Jejich zájem bereme na vědomí, vyslechli jsme je. Měli by připravit nějakou konkrétní nabídku, která by respektovala dnešní diskuzi. Ale neznamená to ještě, že Přikryl odejde. My jsme ho nikde nenabízeli a ani nenabízíme. Jsme si vědomi toho, jak je to kvalitní a perspektivní hráč," uvedl místopředseda představenstva Jaromír Gajda. Přikryl má navzdory svému mládí v devatenácti letech na kontě už 27 ligových startů a tři branky.

Hradec začal přípravu s 27 hráči včetně Rusa Jedunova

Na prvním tréninku fotbalistů Hradce Králové se představil ruský ofenzivní záložník Alexej Jedunov z Dynama Stavropol, který přišel na týdenní testy. Připojili se také hráči, kteří byli na hostování, a dorostenci, kteří se podíleli na zisku mistrovského titulu hradeckého dorostu. Z podzimního kádru trenérovi Václavu Kotalovi scházejí pouze Mathé Tóth a Radek Gulajev, kterým skončilo hostování.

Vedle Jedunova naopak do kabiny přibyli Jan Šisler, který přestoupil z Čáslavi, Radek Voltr, jenž se vrací z hostování v Čáslavi, dorostenci a hráči, kteří na podzim hráli za farmu v třetiligové Hlavici. Na přestup z Pardubic pak přišel reprezentant do 18 let Jan Shejbal, který ale začne v dorostu. "V současné době jednáme ještě s jedním ofenzivním hráčem z naší nejvyšší soutěže, ale podrobnosti prozrazovat zatím nebudu," uvedl ředitel klubu Richard Jukl.

Teplice testují na levý kraj obrany Fina Berga

Prvoligové Teplice prodloužily smlouvy s bosenskými oporami Aidinem Mahmutovičem a Admirem Ljevakovičem, nové kontrakty je v Teplicích zavazují do 30. června 2013. Severočeský tým by také mohl posílit finský obránce Jan Berg. S mužstvem bude trénovat jeden až dva týdny a pak se rozhodne o jeho setrvání. Šestadvacetiletý levonohý zadák Berg naposledy oblékal barvy západofinského VPS Vaasa.

"Doporučil nám ho jeho agent, který pro něj hledá tým. Jeho kmenový klub ve Finsku totiž sestoupil z nejvyšší soutěže," řekl Rada. Levý kraj obrany Teplice hodně tlačí, chválou na testovaného hráče ale kouč zatím moc nehýří. "Je na něm dost poznat, že dlouho nehrál. Uvidíme, asi bych ho nechal hrát v neděli proti Roudnici a pak se uvidí," dodal Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články