Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Česká reprezentace klesla v žebříčku FIFA až na 21. místo

Curych - Česká fotbalová reprezentace se dále propadá žebříčkem FIFA. Česko si oproti červnu pohoršilo o šest míst a v dnes zveřejněném pořadí kleslo až na 21. pozici. Národní tým tak vyrovnal nejhorší novodobý výsledek z července 2002. Hůře na tom byl pouze v roce 1995, než mu pomohlo vzhůru stříbro z mistrovství Evropy 1996 v Anglii.

Výrazný vliv měly na konečnou podobu žebříčku kvalifikační zápasy na mistrovství světa 2010 a také Pohár FIFA. Jeho vítězové Brazilci se tak poprvé od srpna 2007 dostali do čela žebříčku, odkud po ročním panování sesadili třetí tým turnaje Španělsko. To totiž přišlo o body za loňské vítězství na mistrovství Evropy.

Od srpna 1997 dosáhli nejlepšího výsledku Rusové, kteří se posunuli již na šestou příčku, když přeskočili Anglii i Argentinu. Té se naopak nedaří v jihoamerické kvalifikaci a v žebříčku tak dopadla nejhůře za poslední tři roky.

Češi, kteří byli před čtyřmi lety druzí a od té doby se postupně propadali, doplatili mimo jiné na to, že v červnu sehráli pouze přípravné utkání se slabou Maltou, kterou navíc porazili jen 1:0. Dostali tak pouze 150 bodů. V součtu s odpočty z minulého června tak skončili s minus 93 body. Naopak například Rusové dostali jen za výhru 3:0 v kvalifikaci s Finskem 1132,5 bodu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články