Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pohár žen FAČR 2023/2024

Češi vyrukují na Izrael bez opor

Bad Waltersdorf (Rakousko) – Již v sobotu nastoupí česká fotbalová reprezentace k prvnímu oficiálnímu přípravnému zápasu před Eurem. Proti Izraeli se ale nepředstaví hned několik tradičních opor. Kouč Bílek bude šetřit brankáře Petra Čecha a záložníka Jaroslava Plašila kvůli jejich náročnému programu v posledních dnech. Tomáš Rosický a Michal Kadlec utkání v Rakousku vynechají, protože mají lehké zdravotní problémy.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Nevadí mi to, tohle soustředění slouží hlavně k tomu, aby se všichni dali do pořádku. Ten největší test bude až proti Maďarsku. Do něj chceme jít naostro. S Izraelem samozřejmě jde o mezistátní zápas a výsledek je důležitý, ale teď nebude rozhodující," řekl Bílek na dnešní tiskové konferenci v Bad Waltersdorfu, kde je český tým od neděle na soustředění.

Bílek má v sobotu možnost šesti střídání. Dopředu také rozhodl o tom, že do nominace na duel s Izraelem nezařadí čtvrtého brankáře Tomáše Grigara, záložníka Jana Rezka a útočníka Tomáše Pekharta. Český tým do utkání poprvé v kariéře povede při neúčasti Rosického a Čecha v oficiálním utkání jako kapitán útočník Milan Baroš. Do branky se postaví Jaroslav Drobný. Ten se už zotavil ze svalového zranění a je v plném tréninku.

Rosického na postu ofenzivního záložníka podle Bílka zastoupí Daniel Kolář, místo Kadlece se do středu obrany postaví Marek Suchý. A Tomáš Hübschman zaujme Plašilovu pozici. Přestože Bílek výsledek sobotního zápasu nepovažuje za klíčový, na obrazu hry mu prý záležet bude.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentaci navštívil Marek Jankulovski

"Chceme hrát kombinačně, dávat míč rychle od nohy a mít co nejméně nevynucených ztrát. Ve středu ve výkonu nějaké chyby byly," připomněl Bílek tréninkový zápas proti místnímu amatérskému výběru, který Češi porazili 7:1. "Ale na Izrael jsme se speciálně nepřipravovali. Důležité pro nás je teď to, jak budeme hrát my," uvedl Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články