Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Češi startují domácí ME v malém fotbalu, proti Maďarsku i na turnaji jsou favority

Brno – Šampionát v malém fotbalu startuje. Český tým je na šampionátu hraném v Brně na umělém trávníku s mobilními tribunami pro 3000 diváků v místě bývalého zimního stadionu za Lužánkami hlavním favoritem. Domácí celek vstoupí do turnaje pátečním utkáním s Maďarskem. Přímý přenos utkání sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz od 21:40.

Čeští reprezentanti v malém fotbalu na ME v maďarském Székesfehérvár
zdroj: ČTsport

"Naše ambice jsou nejvyšší. Konečně bychom chtěli získat zlato, nic jiného nemůžeme doma chtít. Jsme v evropském žebříčku momentálně druzí. Ale na druhé straně musíme vzít do úvahy, že soupeři budou kvalitní a turnaj slibuje vyrovnané zápasy," uvedl na tiskové konferenci v Brně manažer české reprezentace a bývalý ligový fotbalista Luděk Zelenka, který se po skončení hráčské kariéry v malém fotbalu pohybuje pět let.

"Na malém fotbalu je atraktivní, že se stále něco děje. Nejsou v něm žádné prostoje. Je při něm trojnásobně větší zábava oproti velkému fotbalu," konstatoval Zelenka.

Čeští reprezentanti obhajují bronzové medaile z loňského šampionátu v Maďarsku. "Už bychom chtěli prolomit naši bilanci z mistrovství Evropy, kde jsme dosud získali jednu stříbrnou medaili a čtyři bronzové. Nazrál čas na titul, celý tým je připraven udělat pro jeho zisk maximum. Doma k tomu máme nejpříhodnější podmínky," řekl brankář Marek Gruber.

ME se hraje každoročně od roku 2010. Prvních šest ročníků vyhrálo Rumunsko, ale loni vyšlo medailově naprázdno. Titul obhajuje Kazachstán.

Na startu je 24 mužstev, po čtyřech v šesti skupinách. V pátek je na programu slavnostní zahájení a po něm jediný zápas ČR - Maďarsko se začátkem ve 21:30. Český tým se pak utká v neděli s Lotyšskem a v úterý s Izraelem. Od středy bude následovat play-off pro 16 mužstev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články