Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Češi jsou jasný favorit, ale naším plánem je odvézt body, řekl trenér Izraele

Skvělý fotbalový národ, jasný favorit. Hráči z Izraele považují český celek za nejlepší tým skupiny. Trenér Willi Ruttensteiner přesto věří, že je v silách jeho svěřenců na západě Čech duel Ligy národů neprohrát. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz v neděli od 20:25.

zdroj: AP autor: Ariel Schalit

"Česká republika je vynikající fotbalový národ. Musím říct, že je to jasný favorit. Ale my také máme silný tým. Všichni naši hráči jsou fit, což je pozitivní. Naším plánem je odvézt odsud body a zítra uvidíme, jestli to bude možné," řekl při on-line tiskové konferenci Ruttensteiner.

"Respektujeme sílu českého týmu, ale je to pro nás skvělá výzva. Pokud chceme růst a rozvíjet náš národní tým, musíme se těmto mužstvům snažit stále více přibližovat. To je náš zítřejší plán," dodal osmapadesátiletý rakouský trenér.

V říjnovém vzájemném duelu prohrál Izrael doma v Haifě 1:2, ale v závěru měl převahu a v nastavení trefil tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým potřebuje v Plzni eliminovat Izrael, Vaclík varuje před Zahávím

"Když se podíváme na české hráče, vypadá to, že jsou nejlepším týmem ve skupině. Sice jsou druzí, ale dokázal bych si představit, že skončí první a postoupí. V prvním zápase prvních 20 minut kontrolovali dění na hřišti, ale potom se nám podařilo do zápasu dostat. Začali jsme hrát stylem, jakým jsme chtěli. Na těch posledních 60 minut bychom chtěli navázat," prohlásil izraelský kapitán Bibras Natcho.

Jeho celek je ve skupině třetí se ztrátou bodu na druhé Česko a s náskokem čtyř bodů na poslední Slovensko. Nejhorší tým sestoupí do Ligy C. "Nemyslím si, že bychom měli spadnout. V zápasech s Českem, Slovenskem a Skotskem jsme rozhodně nebyli celou dobu horší, v řadě aspektů jsme se dokázali vyrovnat. Právě takhle těžké zápasy jako s Českem potřebujeme, abychom šli herně nahoru," uvedl Ruttensteiner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články