Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Češi chtějí sedm bodů, v cestě stojí Bulhaři

Praha - Celý fotbalový národ vyhlíží poslední letošní zápas fotbalové reprezentace v kvalifikaci o postup na mistrovství světa s Bulharskem. V případě vítězství může tým pod taktovkou Michala Bílka mluvit o vydařeném podzimu, i když s výhradami některých odborníků. Sedmibodový zisk po třech odehraných duelech je ale cíl, ke kterému se Češi upnuli a nehodlají z něj ustoupit. Výhra by totiž mohla vyřadit z postupové hry dravé Bulhary už v začátku kvalifikace. Přímý přenos utkání i s předzápasovým studiem sledujte živě od 19:30 na ČT sport i našem webu.

Česka fotbalová reprezentace
zdroj: ISIFA

Čeští hráči tuší, že duel s Bulharskem může mít pro konečné účtování velkou důležitost. "Získali jsme cenný bod z Dánska a potvrdili jsme to povinným vítězstvím proti Maltě. Pokud vyhrajeme s Bulharskem, tak je ta skupina rozehraná ideálně tak, jak jsme si to představovali," uvedl po poslední výhře s Maltou kouč Bílek.

Jeho výběr ze sebe v pátek při duelu s outsiderem shodil břemeno čekání na vstřelenou branku, Češi po čtyřech zápasech a 412 minutách proti Maltě dokázali skórovat a výhru 3:1 touží potvrdit i v nepoměrně těžším zápase s Bulharskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se chystají na Bulharsko

Když zvítězí, v tabulce svého úterního soka vystřídají na druhém místě a ještě budou mít zápas k dobru. Mužstvo ale bude v úterý upínat pozornost i do Itálie, kde úřadující vicemistři Evropy hostí dalšího spolufavorita skupiny Dánsko. Italové zatím skupinu B vedou se sedmibodovým ziskem ze tří utkání.

Petr Čech před zápasem:

Sedm bodů chtějí mít na kontě po podzimu i čeští hráči. Právě takový scénář si hned po losování kouč Bílek přál. Bulharsko, které se naposledy představilo na vrcholné akci v roce 2004 na mistrovství Evropy, už míří do Prahy pod větším tlakem, poté co remizovalo v domácích zápasech s Itálií a naposledy i Dánskem.

Bulhary může strašit i pohled do historie: Češi vyhráli všechny tři vzájemné zápasy od rozdělení federace při skóre 10:1, především jedenáct let stará porážka 0:6 z utkání kvalifikace MS je pro tamní reprezentaci jednou z nejpotupnějších vůbec. Teď je bulharský výběr motivovaný i tím, aby odčinil domácí remízy s Itálií a Dánskem. Především po pátečním utkání s Dánskem byl bulharský kouč Ljuboslav Penev rozčilený a stěžoval si, jak jeho týmu uškodili rozhodčí brzkým vyloučením Ivana Bandalovského.

Češi podle všeho vsadí na sestavu z pátečního duelu s Maltou. Kouč Bílek bude spoléhat třeba na útočníka Pekharta, který se v Plzni dočkal v 17. zápase za národní tým i první vstřelené branky.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články