Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Červ: Už bylo na čase, abych se trefil

Lukáš Červ přispěl krásným gólem k postupu Plzně do finále domácího poháru. Byla to jeho první branka v novém působišti a mladý záložník po utkání připustil, že čekání na ni bylo dlouhé. Třiadvacetiletý středopolař se zároveň hodně těší na finále proti pražské Spartě, v němž bude usilovat o zisk první velké trofeje v kariéře.

Lukáš Červ
zdroj: ČTK / Profimedia

Červ předtím naposledy skóroval v prosinci ještě za Liberec při ligové výhře 5:3 shodou okolností rovněž nad Zlínem. "Říkal jsem si, že až bude potřeba, tak ten gól prostě dám. Věděl jsem, že jsem vždy nějaké góly dával. Ale už jsem těch šancí měl docela dost, takže jsem si říkal, že už je na čase, aby se trefil," uvedl Červ.

Ve 32. minutě povedenou akci zakončil z hranice vápna přesnou střelou k tyči a zvýšil na 2:0. "Otevíralo se to přede mnou. Převzal jsem to někde na půlce a přemýšlel jsem, kam to vyhodím do strany. Najednou jsem byl u vápna a otevřelo se to i pro střelu před vápnem. Pak už to nemělo jiné řešení než vystřelit. Byl jsem z toho trochu překvapený," řekl Červ.

Lukáš Červ:

"Včera večer jsem ležel v posteli a říkal jsem si, že zítra (dnes) už to musím dát. Že už to prostě nemá kam uhnout. Takže jsem moc rád, že jsem konečně ten gól dal."

V druhé půli přidal ještě asistenci u branky Tomáše Chorého na 3:0. "Co se týče čísel, tak určitě nejpovedenější zápas ve Viktorce. Věřím, že některé zápasy, které nebyly jen o tom, abych měl čísla dopředu, byly ode mě poměrně dobré, co se týče celkové hry. Teď jsem to podepřel čísly," uvedl Červ.

Ve finále poháru jeho tým 22. května přivítá aktuálního lídra ligové tabulky pražskou Spartu. "Vyhrát trofej je velká motivace. Já ještě v dospělém fotbale nic nevyhrál. Pohár je jedna ze dvou trofejí, které se dají v Česku vyhrát. Všichni to chceme zvládnout a necháme na hřišti maximum," řekl Červ.

Ve finále bude pro oba fanouškovské tábory rozdělen stadion ve Štruncových sadech napůl. "Je to domácí stadion, takže je to určitě lepší než hrát venku. Na finále by to mělo být rozdělené zhruba 50 na 50, takže to bude trochu jiné než normální domácí zápas. Ale určitě je dobře, že hrajeme tady," prohlásil Červ.

Po příchodu z Liberce se možná až nečekaně rychle zabydlel v základní sestavě Viktorie. "Jsem za to hodně rád. Počítal jsem, že nějaký čas dostanu. Ale nakonec se to vyvrbilo i kvůli zraněním tak, že nemáme tolik možností na střed. Jsem rád, že hraju a doufám, že to bude takhle pokračovat," uvedl Červ. "Samozřejmě je vždy co zlepšovat. Vím, že u mě je to i o tom, abych někdy trochu zachoval chladnou hlavu a přidal nadstavbu. Vím, že v sobě nadstavbu mám, ale musím to prokazovat častěji než takhle jednou za čas. Pracuji na tom na tréninku a věřím, že to bude lepší," doplnil.

S Viktorií došel až do nedávného čtvrtfinále Evropské konferenční ligy a na podobně náročný program nebyl zvyklý. "Nikdy jsem tohle nezažil. Naposledy jsem takhle hrál sobota, středa, sobota v Youth League, když jsem byl ve Slavii. Máme tu ale v Plzni skvělé podmínky na regeneraci. Pořád je to lepší než jen trénovat. Jsem rád, že takhle můžu hrát," dodal Červ.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články