Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Černý pomohl gólem Wolfsburgu k remíze s Brémami

Poté, co se trefil v týdnu v poháru, dal útočník Václav Černý i první gól v Bundeslize. Mezi střelce Wolfsburgu se český fotbalový reprezentant připsal v zápase s Brémami a i díky němu skončil zápas remízou 2:2. Domácí celek bodoval po třech porážkách.

Český útočník v úterý gólem vyřadil z Německého poháru Lipsko, což mu poprvé od začátku září zajistilo návrat do základní sestavy i pro ligu. A střelecká forma mu vydržela, protože odpověděl na vedoucí gól Werderu střelou mezi brankářovy nohy.

Jeho tým pak zásluhou Američana Paredese dokonce vedl, to už Černý na trávníku nebyl. Ale soupeř, v jehož brance pro zranění třísel opět chyběl Jiří Pavlenka, stihl vyrovnat a ukořistil vůbec první bod z venkovních zápasů. Domácí dohrávali bez vyloučeného Francouze Lacroixe.

Stuttgartu, který ještě nedávno vedl tabulku, došel dech. Na hřišti nováčka v Heidenheimu utrpěl druhou prohru za sebou a bez zraněného guinejského kanonýr Guirassyho, autora 14 z 27 stuttgartských branek, byl hodně bezzubý. Vrcholem nemohoucnosti byla zahozená penalta, při níž selhal konžský útočník Silas. Domácí po třech porážkách zvítězili 2:0.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:

Wolfsburg - Brémy 2:2 (37. Černý, 59. Paredes - 7. Ducksch, 65. Schmid), Heidenheim - Stuttgart 2:0 (70. Schoppner, 90.+4 Kleindienst).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články