Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Černý je zpátky. Na tréninku Twente Enschede se dočkal nadšeného přivítání

Zdravotní pauza byla předlouhá. O to sladší může být návrat. Václav Černý se po devítiměsíční absenci způsobené zraněním kolena vrátil do tréninku týmu Twente Enschede. Třiadvacetiletého ofenzivního hráče, který si v lednu přetrhl zkřížený vaz a musel podstoupit chirurgický zákrok, uvítali spoluhráči speciálním transparentem He is back (Je zpátky).

Václav Černý v barvách Twente
zdroj: Twitter Twente

"Po měsících rehabilitace se ve středu ráno připojil k týmu na první část tréninku. Spoluhráči ho nadšeně přivítali," uvedl tým. K návratu na hřiště Černému poblahopřáli i zástupci české reprezentace.

Odchovanec Příbrami si přetrhl přední zkřížený vaz v levém koleně v lednovém ligovém utkání proti svému bývalému týmu Ajaxu Amsterdam. Kvůli podobnému zranění na pravé noze přitom musel na operaci už v prosinci 2017 a následně chyběl 11 měsíců.

Ofenzivní hráč, který tou dobou v Enschede hostoval z Utrechtu, podepsal následně v létě v Twente dvouletou smlouvu s opcí na další dva roky. V nizozemském celku se potkává i s dalším krajanem Michalem Sadílkem.

Černý zaznamenal během 17 soutěžních zápasů za Enschede šest gólů a sedm asistencí, díky čemuž byl i poprvé nominován do národního A-týmu. Reprezentační dres dvakrát oblékl v listopadových duelech s Německem a Slovenskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články