Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Černý hledal herní vytížení. Z Wolfsburgu odchází hostovat do Rangers

Šestadvacetiletý fotbalový reprezentant Václav Černý odešel z Wolfsburgu do Rangers. Ve skotském klubu podepsal smlouvu na roční hostování, na oficiálním webu už zapózoval s novým dresem. Křídelní hráč bere změnu jako další pokus o restart kariéry. Po podpisu kontraktu uvedl, že už se nemůže dočkat, až se zapojí do přípravy.

Václav Černý
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Černý přestoupil do Wolfsburgu loni v červnu z Twente Enschede, s německým klubem podepsal čtyřletou smlouvu. V uplynulé bundesligové sezoně odehrál 22 zápasů, v nichž vstřelil čtyři branky.

Jeho herní vytížení však klesalo, proto hledal změnu. "Z prvních rozhovorů s manažerem jsem měl velmi dobrý pocit a řekl bych, že to šlo docela rychle. Byl jsem z tohoto kontaktu šťastný a nemohl jsem se dočkat, až sem přijdu, budu tady a zažiju to všechno," řekl český reprezentant.

Před příchodem do Německa strávil příbramský odchovanec celou kariéru v Nizozemsku. Už v mládežnickém věku se vydal do Ajaxu Amsterdam, za který si i vinou vážného zranění kolena příliš nezahrál. V roce 2019 odešel do Utrechtu a rok nato se stěhoval do Twente, kde nejprve hostoval. Do klubu přestoupil v létě 2021.

Černý cítil zájem ze strany trenéra

Trenér glasgowského týmu Philippe Clement vnímá posilu jako zajímavého hráče s cennými zkušenostmi z evropského fotbalu. "Své útočné kvality ukázal již během svého působení v Eredivisie a ve Wolfsburgu a ještě více posílí útočné možnosti našeho kádru. Cítím, že jako klub a zaměstnanci mu můžeme i nadále pomáhat jako hráči dosáhnout nových úrovní," uvedl belgický kouč.

"Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom přivedli talentované hráče s potenciálem, a Václav je křídelník, který prokázal přínos v nejvyšších evropských ligách. Je fantastické mít ho tady v týmu," dodal klubový šéf skautingu Nils Koppen.

Černý se představil i na letním mistrovství Evropy v Německu, kde ale s národním týmem skončil už ve skupině. Záložník tam zasáhl jen do druhého utkání s Gruzií (1:1), kdy nastoupil v základní sestavě a v 55. minutě byl střídán. V reprezentaci má bilanci 17 startů a šest gólů.

Tradiční klub je skotským vicemistrem, v minulém ligovém ročníku skončil druhý za konkurenčním Celticem. V poslední sezoně Evropské ligy narazil ve skupině na Spartu, na Letné uhrál remízu 0:0 a doma zvítězil 2:1. V klubu, který má po celém světě přes 600 fanklubů, působil i záložník Libor Sionko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články