Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Černá Hora půjde do baráže se všemi oporami

Podgorica - Trenér Černé Hory Branko Brnovič má pro barážové dvojutkání o postup na mistrovství Evropy s Českou republikou k dispozici všechny opory z dosavadního průběhu kvalifikace. Stabilní členy kádru doplnil záložník Branko Boškovič, který se do týmu vrací po roční přestávce.

Mirko Vučinič
zdroj: Getty Images

Středopolaře washingtonského týmu United Boškoviče vyřadilo v dubnu ze hry zranění koleních vazů. Před měsícem se zapojil do tréninku, v zámořské soutěži MLS však nastoupil v probíhající sezoně dohromady jen ve čtyřech zápasech na 124 minut. Boškovič byl klíčovým hráčem v úvodu kvalifikace, ve kterém Černá Hora nasbírala deset ze svých dvanácti bodů.

Ve výběru nechybí elitní útočníci italské ligy Mirko Vučinič z Juventusu a Stevan Jovetič z Fiorentiny. Vučinič o víkendu přispěl "Staré dámě" gólem k vítězství 2:1 ve šlágru nad Interem Milán, mladík Jovetič nastřádal v Serii A od začátku ročníku už pět branek.

Nominace Černé Hory:

Brankáři: Mladen Božovič (Székesféhérvár/Maď.), Srdan Blažič (Panetolikos/Řec.).

Obránci: Marko Baša (Lille), Milan Jovanovič, Miodrag Džudovič (oba Nalčik/Rus.), Stefan Savič (Manchester City), Radoslav Batak (Mogren Budva), Savo Pavičevič (Maccabi Tel Aviv), Luka Pejovič (Bialystok/Pol.).

Záložníci: Elsad Zverotič (Young Boys Bern), Milorad Pekovič (Fürth), Mitar Novakovič (Perm), Vladimir Božovič (Rapid Bukurešť), Mladen Kaščelan (LKS Lodž), Nikola Drinčič (Krasnodar), Marko Četkovič (Bialystok), Simon Vukčevič (Blackburn), Branko Boškovič (D.C. United).

Útočníci: Mirko Vučinič (Juventus), Radomir Djalovič (Perm), Andrija Delibašič (Rayo Vallecano), Stevan Jovetič (Fiorentina), Dejan Damjanovič (Soul), Fatos Bečiraj (Dinamo Záhřeb).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články