Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čelůstka: Turecko mi sedí a potřebu odtud utíkat, tu nemám

Obráncem, který nechyběl v žádném kvalifikačním duelu, byl Ondřej Čelůstka. Jeho cesta do národního týmu začala pohádkově, brankou z prvního doteku. Poté však nastalo období peripetií. Až pod Jaroslavem Šilhavým se v Turecku dlouhodobě hrající Čelůstka vrátil do elitního výběru.

Ondřej Čelůstka (vpravo) a Harry Kane v utkání Anglie - Česko
zdroj: Reuters autor: David Klein

Premiéra v národním dresu přišla v roce 2013 proti Kanadě, kde se Čelůstka prosadil hlavou hned při prvním doteku s míčem. "Potom ale byly prodlevy, jednou jsem jel a jednou ne, spíš jsem ale nejezdil. Pozvaný jsem byl jen když byla zranění," popisuje neradostné období.

Změna přišla až pod trenérem Jaroslavem Šilhavým, který na mrštného beka vsadil. Čelůstka v sestavě při kvalifikačních duelech nechyběl ani minutu, kolem něj rotovalo kvarteto Kalas, Suchý, Brabec a Kúdela.

"Všichni kvalitní obránci, a říct jedno jméno by ode mě bylo nefér. S Brabcem jsem odehrál nejvíc, tak bych ho vypíchl," přemítá obránce tureckého Antalyasporu. Jejich spolupráce dokonce vedla k brance v duelu s Anglií.

Je nám líto, video expirovalo.
Na EURO s Ondřejem Čelůstkou

"Původně jsem přitom chtěl pálit sám z voleje na bránu, ale sjelo mi to k němu a on to dokonal," vzpomíná na důležitou branku. "Srovnali jsme na 1:1 a nakonec se to vyvinulo až do našeho vítězství. Byl to důležitý moment," dodává.

V Turecku hraje už sedmým rokem, změnu nevyhlíží. "Turecko mi sedí, nemám potřebu utíkat. Kdyby přišla nabídka, která by mě přesvědčila, tak ano, ale zatím to tak není," uzavírá zkušený český obránce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články