Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Čelůstka odchází na roční hostování do Sunderlandu

Sunderland - Obránce Ondřej Čelůstka se stal čtvrtým Čechem vedle Čecha, Kalase a Rosického, který v současnosti působí v anglické Premier League. Čtyřiadvacetiletý hráč odchází po dvou letech v Trabzonsporu na roční hostování do Sunderlandu. Dohoda, jejíž součástí je opce na přestup, by měla být zpečetěna během pondělka. Čelůstka ještě během dneška podstoupí zdravotní prohlídku.

Ondřej Čelůstka v dresu Trabzonsporu slaví gól do sítě Interu Milán
zdroj: AP autor: Antonio Calanni

Čelůstka před působením v Trabzonsporu, kde odehrál 55 utkání a blýskl se v předminulé sezoně v Lize mistrů i vítěznou trefou na hřišti Interu Milán, oblékal dres Zlína či Slavie. Půl roku hostoval v Palermu, tam však odehrál jediné utkání. Fotbalista, který může hrát na pozici pravého beka či stopera, je další z mnoha nových posil trenéra Paola Di Cania.

Kontroverzní italský trenér chce po loňské nepříliš úspěšné sezoně, v níž se Sunderland velmi těsně zachránil v Premier League, přebudovat kádr. Kromě Čelůstky na severovýchod Anglie zamířili také Jozy Altidore (Alkmaar, 8,8 mil. liber) či Emanuele Giaccherini, jenž přišel z Juventusu za 6,6 mil. liber. "Ondra angažmá v Sunderlandu bere jako velkou výzvu a věří, že se svojí šance chytne," uvedl hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group. Premier League startuje příští víkend.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články