Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Celta Vigo překvapivě vyřadila Atlético z poháru

Madrid - Fotbalisté Atlética Madrid překvapivě vypadli už ve čtvrtfinále ze Španělského poháru. Týden po remíze 0:0 na hřišti Celty Vigo desetinásobný mistr nezvládl proti ligovému konkurentovi domácí odvetu a prohrál 2:3. Naopak obhájce pohárového triumfu Barcelona po dvou vítězstvích postoupila přes Bilbao.

Luciano Vietto
zdroj: Reuters

O nečekané vyřazení Atlética se dvěma góly zasloužil chilský záložník Pablo Pedro Hernández, do sítě favorita, který v pěti předchozích soutěžních zápasech neinkasoval, se trefil i švédský útočník John Giudetti. V prvním poločase ještě dokázal vyrovnat Antoine Griezmann, ale na dvoubrankovou ztrátu pak už odpověděl pouze Ángel Correa. Atlético doma prohrálo poprvé od 30. září a vůbec poprvé v sezoně inkasovalo tři góly.

Barcelona si z Bilbaa přivezla výhru 2:1, přesto do domácí odvety nasadila většinu opor v čele s útočnými hvězdami Messim, Suárezem a uzdraveným Neymarem. Hosté na Nou Campu nečekaně vedli od dvanácté minuty po Williamsově trefě a naději na překvapivý postup drželi do 53. minuty, kdy po Messiho přihrávce srovnal Suárez.

Barcelona dál tlačila a devět minut před koncem hlavičkou zblízka otočil skóre Piqué. V nastavení pak povedenou střelou pod břevno upravil na konečných 3:1 Neymar.

Výsledky čtvrtfinále Španělského fotbalového poháru

Atlético Madrid - Celta Vigo 2:3

(29. Griezmann, 81. Correa - 22. a 64. Hernandez, 56. Guidetti), první zápas 0:0, postupuje Celta Vigo;

FC Barcelona - Bilbao 3:1

(53. Suárez, 81. Piqué, 90.+1 Neymar - 12. Williams), první zápas 2:1, postupuje Barcelona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články