Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čekám na hotelu na testy a snad brzy pojedu domů, popisuje Vaclík

Tomáš Vaclík lituje, že nemůže v pondělí proti Skotům navázat na páteční výhru 3:1 na Slovensku. Kvůli koronavirové nákaze v mužstvu je v izolaci v pražském hotelu. Uvědomuje si však, že situace je složitá.

Pokud Vaclíkův pondělní test na covid-19 dopadne negativně, odletí o den později s rodinou do Sevilly. Národní celek měl v realizačním týmu dva pozitivně testované na koronavirus. Pro zápas se Skotskem musel kvůli tomu vzniknout nový výběr, který povede kouč osmnáctky David Holoubek místo Jaroslava Šilhavého.

Původní výprava musela po vítězství na Slovensku do izolace. "Když jsem před týdnem přijel na reprezentační sraz, ani ve snu mě nenapadlo, že pro nás všechny skončí předčasně a že se bude řešit úplně něco jiného než náš páteční výkon v Bratislavě. A to mě mrzí nejvíc  odehráli jsme výborný zápas, vyhráli jsme 3:1, měl jsem z celého týmu dobrý pocit a chtěl jsem, abychom to předvedli i zítra v Olomouci proti Skotsku," napsal Vaclík na Facebooku.

"Jenže to nejde. Teď vám píšu zavřený v hotelovém pokoji v Praze a čekám na zítřejší testy. Všichni jsme museli po návratu ze Slovenska do izolace a raději jsem nejel ani domů za rodinou. Je to k vzteku, některým věcem moc nerozumím, ale respektuju je. V týmu se objevil druhý pozitivní test, tak musela hygiena nějak zareagovat," uvedl jednatřicetiletý rodák z Ostravy, který se Sevillou vyhrál poslední ročník Evropské ligy.

Reprezentaci hrozila kontumace, pokud by nenastoupila, to se však Fotbalové asociaci ČR povedlo odvrátit. "Jsem rád, že se aspoň povedlo najít nějaké řešení a zítra se zápas se Skotskem odehraje, i když v kompletně jiném složení. Je to lepší než riskovat kontumaci. Budu moc klukům držet palce, pro hodně z nich to bude velký zážitek a já věřím, že to zvládnou. A vám díky za podporu proti Slovákům," uvedl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články