Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Čechy čeká poslední prověrka před Eurem, soupeřem je Jižní Korea

Praha – Českou fotbalovou reprezentaci čeká v generálce na mistrovství Evropy ve Francii výběr Jižní Koreje. Český národní tým se představí českým fanouškům v Edenu po návratu ze soustředění v Rakousku, kde se utkal nejprve s Maltou (6:0) a poté s Ruskem (2:1). Zda čeští fotbalisté navážou na dvě výhry také doma, můžete sledovat živě od 14:50 na programu ČT2 a na našem webu.

"Je dobře, že jsme porazili Maltu a Rusko, a doufám, že uspějeme i v posledním domácím zápase, v němž se budeme chtít rozloučit před odjezdem na Euro s fanoušky. Doufám, že bude velká návštěva, uděláme dobrý výsledek a předvedeme i dobrý výkon," řekl předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta.

Češi věří v úspěšnější generálku než před čtyřmi lety, kdy před odjezdem na Euro do Polska prohráli 1:2 s Maďarskem. Korea ve středečním přípravném utkání podlehla prvnímu soupeři českého týmu ve skupině Španělsku vysoko 1:6.

"Chceme s Koreou vyhrát, bylo by skvělé zakončit přípravu na Euro třetím vítězstvím. Chceme si zvednout sebevědomí před šampionátem. Někdo naopak řekne, že třeba není špatné před tím Eurem prohrát, aspoň se pak neprohraje na Euru, ale my chceme vyhrát každý zápas," uvedl obránce Pavel Kadeřábek.

Reprezentanti v Rakousku poprvé pod trenérem Pavlem Vrbou vyhráli dvě přípravná utkání za sebou a především v druhém poločase proti Rusku předvedli velmi slibný výkon. Stále ale mají ve hře rezervy, což budou chtít s Koreou vylepšit.

"Jsem spokojený s tím, že jsme potvrdili, že soustředění k něčemu vedlo. Něco z toho, co jsme nacvičovali, se už projevuje ve hře. Neříkejme ale, že je všechno úplně optimální, to v žádném případě. Například někdy zbytečně ve středu pole ztrácíme míče. Ještě je čas na to, abychom to zdokonalili," uvedl Vrba.

Dá se očekávat, že kouč proti asijskému soupeři už nasadí sestavu, která by se mohla blížit té, jaká nastoupí na Euru proti Španělům 13. června. Na druhou stranu však kouč avizoval, že dá šanci třetímu z útočníků Milanu Škodovi. Nastoupit by mohl také levý obránce či záložník Daniel Pudil, který nebyl kvůli klubovým povinnostem na soustředění a připojil se k týmu jako poslední.

Korea ve středečním přípravném utkání podlehla Španělsku vysoko 1:6. "Španělé nás tím výsledkem trošku vystrašili. Uvidíme, jak jsme na tom my," podotkl Pelta. Korejci od roku 1986 nechyběli na žádném světovém šampionátu a před 14 lety obsadili doma čtvrté místo. S českým celkem se naposledy utkali v roce 2001 a vysokou výhru 5:0 z Drnovic pamatuje už jen nynější kapitán Tomáš Rosický. Další ze zkušených hráčů Jaroslav Plašil může nastoupit k jubilejnímu 100. utkání za reprezentační A-tým.

"Viděli jsme, že Španělé Koreu porazili 6:1, myslím, že to bude hratelný soupeř. I když tahle národnost, to jsou mrštní, hbití, nepříjemní fotbalisté. Jednoho máme v Hoffenheimu, do všeho vletí. Takovýhle tým jako oni na Euru nebude, ale pro nás je teď důležité každé vítězství," uvedl Kadeřábek.

"S takovým týmem ještě nemám zkušenost. Mám jen kamaráda z Vietnamu, který s námi hrával v dorostu. Byl na hřišti všude, létal po trávníku ze strany na stranu a pořád mohl. Uvidíme v neděli, jaká bude jejich kvalita. Slyšel jsem, že jsou to takové motorové myši," dodal záložník Ladislav Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články