Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čechova hrubka potopila Arsenal, Leicester flirtuje se sestupem

Londýn – Fotbalistům Arsenalu se poté, co v londýnském derby prohráli s Chelsea 1:3, začíná vzdalovat vidina zisku titulu, na vedoucí "Blues" ztrácí už dvanáct bodů. Nedařilo se ani Liverpoolu, který nečekaně padl v Hullu 0:2. Brazilská kometa Gabriel Jesus rozhodla o vítězství Manchesteru City nad Swansea 2:1. United dobyli Leicester, který se nachází jen bod od sestupového pásma, poměrem 3:0. 

Petr Čech
zdroj: Reuters

Chelsea se ujala vedení ve 13. minutě, kdy nejprve Čech vytáhl Costovu hlavičku na břevno, ale na Alonsovu dorážku už nestačil. Alonso během své akce sice loktem knockoutoval obránce Arsenalu Héctora Bellerína, který musel okamžitě střídat, gól byl ale uznán.

"Bylo to nebezpečné, stoprocentní faul. Ale nechci tím snižovat výkon Chelsea," prohlásil Wenger, zatímco kouč Chelsea Antonio Conte měl jiný názor: "V Anglii tohle nikdy nemůže být faul," uvedl. Druhý gól přidal v 53. minutě Hazard poté, co na půlce převzal míč, obešel tři protihráče a ani bývalému českému reprezentantovi v brance Arsenalu nedal šanci.

"Tohle jsem měl v plánu, už když jsem dostal přihrávku. Ale ne pokaždé to vyjde," citoval Hazarda server BBC. "Vím, že bych měl dávat víc gólů. Mám radost, že se mi to dneska povedlo," přidal belgický reprezentant. "Hazard je skvělý hráč a dnes ke skvělé práci s míčem přidal i spoustu černé práce pro tým. Když hraje takhle, tak to je komplexní fotbalista," řekl Conte.

"Po druhé brance bylo po zápase. Hráli jsme naivně a byli jsme nepřesní v obraně. Chelsea byla lepší," přidal Wenger. "V některých chvílích jsme nehráli dospělý fotbal a chyběly nám zkušenosti. Navíc někteří hráči nepodali svůj nejlepší výkon," dodal francouzský kouč. 

Definitivu výhře domácích dal třetí zásah, o který se pět minut před koncem postaral Cesc Fábregas. Bývalý hráč Arsenalu zachytil Čechův nedůrazný odkop a obloučkem poslal míč do prázdné branky. Za Arsenal v nastavení snížil Olivier Giroud, jenž se dostal do hry až v průběhu druhého poločasu.

Lukaku dovedl Everton k výhře čtyřmi góly a jubilejním hattrickem

Chelsea tak vede tabulku o 12 bodů před Tottenhamem, který má však k dobru večerní utkání s Middlesbrough. Stejnou ztrátu má i třetí Arsenal, o další bod zpět je Liverpool, jenž proti Hullu natáhl svou ligovou sérii bez vítězství už na pět zápasů.

Dařilo se naopak jeho městskému rivalovi Evertonu, který zvládl přestřelku s Bournemouthem a vyhrál 6:3. Čtyřmi góly se na vítězství podílel belgický útočník Romelu Lukaku, jenž se stal autorem jubilejního 300. hattricku v historii Premier League.

Gabriel Jesus zařídil Citizens tři body proti Swansea
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Svěřenci Pepa Guardioly začali výborně a v 11. minutě po Silvově akci otevřel skóre brazilský útočník Gabriel Jesus, který v základní sestavě nahradil hvězdného Argentince Agüera. "Jsem velmi šťastný, protože jsem do týmu zapadl hrozně rychle. Všichni v klubu se mi snaží pomáhat, abych se každý den zlepšoval. Je skvělé, že věci takhle vycházejí," řekl Jesus.

Domácí měli převahu, ale nedařilo se jim přidat druhou branku. Hráči Swansea vycítili šanci a v 81. minutě vyrovnal přízemní střelou islandský záložník Sigurdsson. Těsně před koncem však rozhodl o triumfu Manchesteru City opět Jesus dorážkou vlastní hlavičky.

Zimní posila z Palmeiras zaznamenala tři góly ve třech ligových zápasech. Citizens ztrácí bod na druhý Tottenham a deset na vedoucí Chelsea. Swansea patří 17. pozice a má náskok jednoho bodu před osmnáctým Hullem.

"Jsem velmi šťastný, protože jsem do týmu zapadl hrozně rychle. Všichni v klubu se mi snaží pomáhat, abych se každý den zlepšoval. Je skvělé, že věci takhle vycházejí," řekl po utkání novinářům Jesus.

Leicester je nebezpečně blízko sestupu

Leicester držel s United krok do 42. minuty, kdy se prosadil Mchitarjan, a krátce po něm zvýšil nejlepší střelec United Ibrahimovic. Domácí naděje na zvrat minimalizoval v 49. minutě třetím zásahem Mata. Trápící se "Vlci" neskórovali ani v pátém ligovém utkání v letošním roce.

Šestí United prodloužili sérii bez porážky v Premier League na 15 zápasů, na pátý Liverpool "Rudí ďáblové" ztrácejí bod a na čtvrtý Arsenal dva. Naopak šestnáctý Leicester ještě víc zabředl do bojů o záchranu a společně s Middlesbrough a Swansea je pouze bod od osmnáctého Hullu.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:

Chelsea - Arsenal 3:1 (13. Alonso, 53. Hazard, 85. Fábregas - 90.+1 Giroud), Crystal Palace - Sunderland 0:4 (45.+1 a 45.+3 Defoe, 10. Koné, 43. Ndong), Everton - Bournemouth 6:3 (1., 29., 83. a 85. Lukaku, 24. McCarthy, 90.+4 Barkley - 59. a 70. King, 90. Arter), Hull - Liverpool 2:0 (44. N'Diaye, 84. Niasse), Southampton - West Ham United 1:3 (12. Gabbiadini - 14. Carroll, 44. Obiang, 52. Noble), Watford - Burnley 2:1 (10. Deeney, 45.+2 Niang - 78. Barnes z pen.), West Bromwich - Stoke 1:0 (6. Morrison), Tottenham - Middlesbrough 1:0 (58. Kane z pen.), Manchester City - Swansea 2:1 (11. a 90.+2 Gabriel Jesus - 81. Sigurdsson), Leicester - Manchester United 0:3 (42. Mchitarjan, 44. Ibrahimovic, 49. Mata).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články