Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čecha trápí problémy s loktem, po sezoně půjde zřejmě na operaci

Praha - Brankář fotbalové reprezentace Petr Čech by měl jít po sezoně na operaci, která by vyřešila jeho dlouhodobé potíže s loktem. Chelsea požádala, aby český gólman v této sezoně nechytal v přípravných duelech národního týmu. Čech tak zřejmě vedle úterního zápasu s Finskem vynechá i listopadovou přípravu proti Slovensku.

"Vyšetření ukázalo kousek zkostnatění v lokti, po skončení sezony plánují v Anglii operaci. Velmi slušně nás požádali, jestli bychom ho nemohli šetřit na přátelská utkání," řekl reprezentační lékař Petr Krejčí. "Po dohodě s trenérem Michalem Bílkem jsme souhlasili, s Chelsea je třeba být zadobře. Jsme domluveni na tom, že jim v přátelských zápasech vyjdeme vstříc a pošetříme ho," podotkl Krejčí.

Čech má potíže s loktem delší dobu, trápily ho už během červnového evropského šampionátu. "Petr úplně nedopne ruku, když musí propnout loket, někdy to zabolí," uvedl Krejčí. Věří ale, že se Čechův stav nezhorší. "V podstatě není, co by zhoršilo stav lokte. Co by vedlo k tomu, že by se ta operace musela udělat akutně, je pouze to, že by se výrazně zhoršila bolestivost, nebo by se ten loket nějakým způsobem blokoval," dodal Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Z tréninku před zápasem s Finskem

Čecha v úterý proti Finům nahradí jeden z dvojice Jaroslav Drobný, Jan Laštůvka. Kouč Bílek prohlásil, že ještě není rozhodnutý, koho mezi tyče postaví.

Reprezentanti jsou v pořádku, odpoledne mají volno

Z utkání v Dánsku si fotbalisté neodnesli žádné vážnější šrámy. "Utkání v Dánsku jsme zvládli celkem bez ztráty květinky. Žádného hráče momentálně zraněného nemáme," řekl Krejčí.

Fotbalisté vyběhli na strahovský trávník kolem jedenácté hodiny. Ti, kteří nastoupili v Kodani v základní sestavě, strávili na hřišti přes půlhodiny, zbytek týmu trénoval asi hodinu a čtvrt. Odpoledne dostali hráči od trenéra Michala Bílka volno, které většina využije k odpočinku po fyzicky náročném duelu. "Přiletěli jsme pozdě. Budu odpočívat a dospím to," plánoval záložník Petr Jiráček. Na sraz dorazil s nakopnutým nártem, ale duel v Dánsku zvládl bez problémů.

Chybět v úterý nejspíš bude David Limberský, který kvůli viróze neodjel do Dánska. Jelikož schází také zraněný obvyklý kapitán Tomáš Rosický i jeho zástupce Čech, převezme pásku buď Jaroslav Plašil, nebo Tomáš Hübschman.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články