Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čech zářil a slaví první nulu. Arsenal ale s Liverpoolem na výhru nedosáhl

Londýn – John Terry o Petr Čechovi před sezonou řekl, že Arsenalu vychytá 10 až 15 bodů a český brankář si může odškrtnou první duel, kdy jeho tým může slavit body z velké části díky němu. Zkušený brankář pomohl Gunners několika výbornými zákroky k remíze s Liverpoolem 0:0. Stejným výsledkem skončilo i utkání Manchesteru United s Newcastlem. Výhry si naopak připsali další velcí favoriti. Chelsea porazila West Bromwich 3:2, Manchester City Everton 2:0.

Petr Čech chytá tutovku Christiana Bentekeho z Liverpoolu
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Nigel French

Za výkony v úvodu anglické ligy si Petr Čech vyslechl kritiku. Stačil ale jeden poločas proti Liverpoolu, aby se z českého brankáře stal zase oblíbenec fanoušků Arsenalu. Není se čemu divit, letní posila se skutečně činila.

Jeho nejhvězdnější moment přišel v osmatřicáté minutě, kdy přízemní centr prošel až k úplně volnému Christianu Bentekemu, jenž z hranice malého vápna mířil po zemi k tyči. Jeho spoluhráči i manažer Brandon Rodgers již zvedali ruce, ale hbitý skok Čecha zamezil míči v cestě do sítě. O chvíli později se brankář Arsenalu blýskl také proti pokusu Coutinha, jemuž střelu na zadní tyč vytěsnil konečky prstů.

Branková konstrukce Čechovi v prvním poločase pomohla hned dvakrát, protože Coutinho kromě tyče rozezvučel hned na začátku také břevno. Liverpool si vytvořil i další šance, jelikož obrana Gunners v první části vůbec nefungovala, ale hosté žádnou nedokázali i díky dalším zákrokům Čecha proměnit.

To Arsenal, který byl vidět zejména v úvodní části první části, gól vstřelit dokázal, když do černého zamířil Aaron Ramsey. Jenže sudí jeho postavení posoudili nesprávně jako ofsajdové.

Po změně stran se situace na hřišti naprosto otočila a více ze hry a více šancí si vytvářeli domácí. Blízko brance byl Alexis Sánchez, který v dobré pozici napálil tyč, a Olivier Giroud si zase vylámal zuby na brankáři Simonu Mignoletovi, jenž podobně jako Čech podržel svůj tým několika skvělými zákroky.

Gólu se ale fanoušci na Emirates Stadium nedočkali, k čemuž ještě pomohl také český gólman, jenž i v druhém poločase polapal několik střel a připsal si první ligovou nulu v dresu Arsenalu. Zároveň potvrdil, že Reds patří k jeho nejoblíbenějším soupeřům, neinkasoval proti němu podvanácté v kariéře. Stejný počet nul vychytal už pouze proti Portsmouthu.

Liverpool díky bezbrankové remíze neinkasoval ani ve třetím utkání sezony, nicméně ztratil první body a přišel o kontakt s posledním stoprocentním týmem Manchesterem City.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Liverpool

Chelsea pomohl k výhře i novic Pedro

Ve West Bromwichi byla kvůli debutu v dresu Chelsea upřena pozornost na Pedra, první se ale blýskl jeho spoluhráč Thibaut Courtois. Belgický brankář se vrátil do sestavy po trestu za vyloučení z prvního kola a ve 14. minutě vyrazil penaltu Jamese Morrisona.

Krátce nato si Pedro narazil s Edenem Hazardem a díky tečované střele k tyči se za londýnský tým trefil už po dvaceti minutách na hřišti. Za dalších deset minut navíc připravil přihrávkou před odkrytou branku další gól pro Diega Costu.

Pedro
zdroj: ČTK/AP/Darren Walsh

Morrison sice brzy snížil na 1:2, ale ještě do poločasu vrátil Chelsea dvoubrankové vedení César Azpilicueta. Ve druhé půli oslabil "Blues" kapitán John Terry, který stáhl unikajícího Salomóna Rondóna. Přesilovku brzy využil dalším kontaktním gólem Morrison, další zásah ale už domácí nepřidali.

Reportáž ze sobotního průběhu 3. kola Premier League naleznete zde (//sport/fotbal/zahranici/319816-manchester-united-poprve-ztratil-body-leicester-je-vcele/).

Citizens se prosadili až v druhém poločase

City posunula k triumfu nad Evertonem branka Aleksandara Kolarova z 60. minuty, kdy srbský bek propálil brankáře z ostrého úhlu po přihrávce Raheema Sterlinga. Druhý gól přidal minutu před koncem Samir Nasri. Manchesterský tým zatím neztratil ani bod a ve třech duelech neinkasoval. Vyrovnat jeho bilanci může Liverpool v pondělní dohrávce s Arsenalem.

Watford, v jehož dresu znovu nedostali příležitost Matěj Vydra a Daniel Pudil, i ve třetím utkání po postupu do Premier League remizoval. Po úvodním výsledku 2:2 dnes podruhé za sebou hrál bez branek, tentokrát doma se Southamptonem. 

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:

Everton - Manchester City 0:2 (60. Kolarov, 88. Nasri), Watford - Southampton 0:0West Bromwich - Chelsea 2:3 (35. a 59. Morrison - 20. Pedro, 30. Costa, 42. Azpilicueta), Manchester United - Newcastle 0:0, Crystal Palace - Aston Villa 2:1 (71. Dann, 87. Sako - 77. vlastní Souaré), Leicester - Tottenham 1:1 (83. Mahrez - 81. Alli), Norwich - Stoke 1:1 (28. Martin - 11. Diouf), Sunderland - Swansea 1:1 (62. Defoe - 45.+2 Gomis), West Ham United - Bournemouth 3:4 (48. Noble z pen., 53. Kouyaté, 83. Maiga - 11., 28. a 79. z pen. Wilson, 66. Pugh), Arsenal - Liverpool 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články