Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čech zářil a nulou pomohl Arsenalu k výhře. Chelsea poprvé ztratila

Na první čisté konto v sezoně čekal šest kol, když už ale přišlo, bylo podpořeno výborným výkonem. Petr Čech podržel svůj Arsenal, který porazil Everton 2:0. Dařilo se i dalšímu Čechovi. Matěj Vydra gólem pomohl Burnley k demolici Bournemouthu 4:0. Ještě o branku víc dal Manchester City při triumfu 5:0 v Cardiffu. Vedoucí Liverpool zdolal doma Southampton 3:0 a zůstává stoprocentní. To už si nemůže říct Chelsea, jelikož s West Hamem remizovala 0:0.

Petr Čech
zdroj: REUTERS autor: Eddie Keogh

Everton byl v prvním poločase jednoznačně lepší. Už ve druhé minutě musel Čech zasahovat při sólu Calverta-Lewina. Pickforda zaměstnal na druhé straně po závaru Monreal, ale střela mu nesedla. Do pauzy musel Čech zasáhnout ještě při pokusu aktivního Richarlisona a také při dalším samostatném nájezdu bývalého dlouholetého hráče "gunners" Walcotta.

Svěřenci Unaie Emeryho rozhodli utkání v rozmezí tří minut krátce po přestávce. V 56. minutě převzal Lacazette míč ve vápně a nádherným obstřelem trefil o tyč přesně horní růžek Pickfordovy svatyně. Vzápětí zvýšil na konečných 2:0 po Ramseyho přiťuknutí patičkou Aubameyang. Podle opakovaných záběrů však stál gabonský útočník viditelně v ofsajdu.

Je nám líto, video expirovalo.
Čech v brance čaroval, Arsenal i proto zdolal Everton

Everton už se na odpověď nezmohl. V 71. minutě hlavičkoval nebezpečně Keane, ale Čech byl u levé tyče včas. Bývalý český reprezentant uhájil 202. čisté konto v Premier League i po akci Digneho, jenž trefil z velkého úhlu spojnici branky.

Chelsea na Olympijském stadionu poprvé v ročníku ztratila

Při zranění nejlepšího střelce West Hamu Arnautovice nastoupil na hrotu útoku Antonio a právě on měl dvě největší šance prvního poločasu. Nejprve po Andersonově kolmici za obranu netrefil z nadějné pozice bránu a poté ho ve vyložené šanci zblízka skvěle vychytal nejdražší brankář světa Arrizabalaga.

Chelsea začala být nebezpečnější až po změně stran. V 66. minutě se po zaváhání Jarmolenka v pokutovém území dostal k míči střídající Morata, ale Fabianski jeho pokus včasným vyběhnutím zneškodnil. Ukrajinský křídelník "Kladivářů" mohl na druhé straně odčinit své obranné zaváhání, ale ve stoprocentní šanci netrefil z malého vápna hlavou odkrytou bránu.

Vydra zahájil kanonádu

Vydra, který se za Burnley prosadil už v Evropské lize, si ve 39. minutě počkal na dorážku po velkém tlaku ve vápně hostí. Trefil se tak v nejvyšší anglické soutěži poprvé od angažmá ve West Bromwichi, od té doby působil převážně ve druhé lize.

Matěj Vydra se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/PA/ autor: Anthony Devlin

"Už je to docela dlouho. Je to pro mě skvělý pocit, protože jsem dlouho bojoval o návrat do Premier League. A je hezké, když se hned při prvním startu v základu povede dát branka," řekl Vydra. "Teď se nám může dýchat trochu lépe, ale pořád máme jen jednu výhru," dodal.

Krátce na to pak Lennon ve skluzu v těžké pozici trefil ideálně centr a zvýšil náskok. V 61. minutě Vydra hřiště opustil a Burnley už výhru nejen udrželo, ale ještě vylepšilo dvěma góly Burnese.

Burnley v této sezoně vyhrálo vůbec poprvé po čtyřech předchozích porážkách a jedné remíze.

Liverpool doma nezaváhal

Vedoucí Liverpool pokračuje v jednom z nejlepších startů do sezony ve své historii, když vyhrál už pošesté. Tentokrát jeho formu odnesl porážkou 0:3 Southampton. Domácím nejprve pomohl vlastním gólem Hoedt, následně zvyšoval po rohu stoper Matip a skóre uzavřel hvězdný útočník Salah snadnou dorážkou po parádní střele Shaqiriho z přímého kopu do břevna.

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool zdolal Southampton a zůstává neporažen

Vydařený zápas odehrál i Manchester City, který vyhrál v Cardiffu 5:0 a blýskl se pěknými góly. Bernardo Silva dokázal zády k brance hlavou přelobovat brankáře a Gündogan po hezké kombinaci trefil z dálky dokonale šibenici. Dvakrát se prosadil Mahríz.

Wolverhampton jako jediný v této sezoně obral o dva body Manchester City a dnes si to zopakoval v duelu s druhým z manchesterských gigantů United. Domácí sice vedli brankou Freda, ale po změně stran srovnal další parádní šibenicí Moutinho.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:

Fulham - Watford 1:1 (78. Mitrovič - 2. Gray), Burnley - Bournemouth 4:0 (84. a 89. Barnes, 39. Vydra, 41. Lennon), Cardiff - Manchester City 0:5 (67. a 89. Mahríz, 32. Agüero, 35. B. Silva, 44. Gündogan), Crystal Palace - Newcastle 0:0, Leicester - Huddersfield 3:1 (19. Iheanacho, 66. Maddison, 75. Vardy - 5. Jörgensen), Liverpool - Southampton 3:0 (10. vlastní Hoedt, 21. Matip, 45.+3 Salah), Manchester United - Wolverhampton 1:1 (18. Fred - 53. Moutinho), Brighton - Tottenham 1:2 (90.+3 Knockaert - 42. Kane z pen., 76. Lamela), West Ham United - Chelsea 0:0, Arsenal - Everton 2:0 (56. Lacazette, 59. Aubameyang).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články