Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Čech vychytal výhru nad Arsenalem, Falcao zařídil vítězství United

Londýn – Poprvé v této sezoně se brankář Petr Čech dostal na hřiště v utkání anglické Premier League. Do branky se Čech vydal ve 24. minutě utkání s Arsenalem, poté co vystřídal zraněného Thibauta Courtoise, a nakonec pomohl k výhře 2:0. Radamel Falcao svou premiérovou trefou v dresu Manchesteru United rozhodl o výhře "Rudých ďáblů" nad Evertonem 2:1. 

Petr Čech
zdroj: Isifa/AFP

Začátek londýnského derby byl posunut o čtvrt hodiny poté, co fanoušci Arsenalu před stadionem odpálili světlice. Uvnitř stadionu se zase postaral o pozdvižení trenér hostů Arséne Wenger, který rozezlen faulem Cahilla na Sanchéze strčil do domácího kouče Josého Mourinha.

Souboj dvou dosud neporažených týmů začal nešťastně pro gólmana Chelsea Courtoise, který v desáté minutě inkasoval úder do hlavy od Alexise Sáncheze. Belgický mladík se pokusil pokračovat v utkání, ve 24. minutě ale přepustil místo Čechovi. "V Čecha jsem měl naprostou důvěru. Courtois byl preventivně převezen do nemocnice, jeho zranění ale není až tak vážné," uvedl Mourinho. 

O tři minuty později Koscielny v pokutovém území fauloval Hazarda, jenž penaltu přízemní střelou k pravé tyči bezpečně proměnil a udržel svoji stoprocentní bilanci v exekuci pokutových kopů. Koscielny v anglické lize "zařídil" již sedm penalt pro soupeře.

O výhře "Blues" definitivně rozhodl v 78. minutě Costa, který po Fábregasově přihrávce chytře přeloboval gólmana Szczesného. Costa si tak připsal již devátou ligovou trefu v sezoně, Fábregas posedmé asistoval. Arsenal nedokázal už 392 minut skórovat proti Chelsea, navíc ani jednou nevystřelil na branku, což se mu stalo poprvé od září 2003. 

"Hráli jsme dobře, kontrolovali jsme Özila a Sáncheze, vytvářeli jsme na ně tlak. Hráli jsme výborně v obraně, naše protiútoky pak byly nebezpečné," konstatoval Mourinho.

Také Čech si pochvaloval vítězství. "Jsem vždycky připraven, takže jsem neměl problém naskočit do hry v průběhu zápasu. Šli jsme do vedení a bylo důležité, že jsme soupeře nepustili, aby se dostal zpátky do utkání," uvedl Čech na svém webu. "Získali jsme velmi důležité tři body proti velice těžkému soupeři a na reprezentační srazy se nám bude odjíždět s dobrým pocitem," dodal.

United spasil prvním gólem v Premier League Falcao

Manchester United se dostal do vedení v 27. minutě, když se odražený míč dostal k Matovi a ten přihrál na hranici pokutového území Di Maríovi, jenž skóroval potřetí v sezoně. V nastavení první půle odpískal rozhodčí po faulu Shawa penaltu pro Everton, Baines ji však neproměnil. To se mu v Premier League stalo poprvé, v předchozích čtrnácti pokusech byl úspěšný.

Everton přesto dokázal vyrovnat. Naismith prokázal svoji produktivitu, když dal čtvrtý gól v sezoně teprve pátou střelou na branku. United ale nakonec získali tři body, první trefu v lize oslavil Falcao a stal se šestým kolumbijským střelcem v historii Premier League. 

Radost Hendersona a Stevena Gerrarda v utkání s West Bromwichem
zdroj: ČTK/PA autor: Peter Byrne

Fotbalisté Liverpoolu se po měsíci dočkali v anglické lize vítězství, když doma porazili West Bromwich 2:1. Na obou gólech se podílel Jordan Henderson, který jednou skóroval a na druhou trefu přihrál Adamu Lallanovi.

První výhry v sezoně se dočkal Sunderland, který doma přehrál Stoke 3:1. Stačili mu na to pouhé tři střely na branku, měl stoprocentní efektivitu. Burnley se dočkalo gólu po dlouhých 565 minutách, což je desátá nejdelší série v historii Premier League. Šňůru ukončil na hřišti Leicesteru Michael Kightly, když zblízka dostal míč do sítě. Domácí dvěma góly skóre otočili, ale na začátku šesté nastavené minuty srovnal Ross Wallace. Leicester dal 10 ze svých 11 gólů v domácím prostředí.

Southampton nestačil v Londýně na Tottenham a prohrál 0:1, jedinou branku utkání vstřelil ve 40. minutě Eriksen. "Saints" přesto zůstali třetí, Tottenham poskočil na šesté místo. Bývalý útočník pražské Sparty Wilfried Bony se dočkal první trefy v nové sezoně a pomohl Swansea k remíze 2:2 s Newcastlem. Za hosty dvakrát vyrovnal Papiss Cissé. Na obě branky Swansea nahrál Gylfi Sigurdsson, který tak se šesti asistencemi vládne společně s Cescem Fábregasem nahrávačům v soutěži.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:

Manchester United - Everton 2:1 (27. Di María, 62. Falcao - 55. Naismith), Chelsea - Arsenal 2:0 (27. Hazard z pen., 78. Costa), Tottenham - Southampton 1:0 (40. Eriksen), Hull - Crystal Palace 2:0 (60. Diame, 89. Jelavič), Leicester - Burnley 2:2 (33. Schlupp, 40. Mahrez - 30. Kightly, 90.+6 Wallace), Liverpool - West Bromwich 2:1 (45. Lallana, 61. Henderson - 56. Berahino), Sunderland - Stoke 3:1 (23. a 79. Fletcher, 4. Wickham - 14. Adam), Swansea - Newcastle 2:2 (17. Bony, 50. Routledge - 43. a 75. Cissé), West Ham United - QPR 2:0 (5. vlastní Onuoha, 59. Sakho), Aston Villa - Manchester City 0:2 (82. Touré, 88. Agüero) 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články