Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Čech vychytal 200. nulu a tvrdí: Před Bayernem jsme namotivovaní

Londýn - Petr Čech pomohl fotbalistům Chelsea k bezbrankové remíze na hřišti mistrovského Manchesteru United a dosáhl tak na další významnou metu v kariéře. V londýnském klubu si připsal jubilejní 200. čisté konto. "Je to opravdový milník," je přesvědčen brankář, který se chystá na páteční duel s Bayernem Mnichov v Superpoháru.

Čecha podle jeho slov těší, že je teprve druhým gólmanem v historii klubu, kterému se podobný kousek podařil. "Doufám, že na moje konto ještě nějaké další nuly brzy přibudou," uvedl reprezentant, jehož od rekordu Petera Bonettiho dělí osm čistých kont.

Jako vzpomínku si prý Čech nechá dres. "Až jednou budu bilancovat kariéru, tak si na to vzpomenu," uvedl. Jeho první nula v Chelsea se váže k roku 2004. "Shodou okolností taky pod trenérem Mourinhem a taky proti Manchesteru United. Byl to můj první zápas v Premier League, vyhráli jsme 1:0," dodal.

Čech vyhrál s Chelsea třikrát Premier League, čtyřikrát Anglický pohár, jednou Ligu mistrů a v minulé sezoně přidal i triumf v Evropské lize. Sbírku úspěchů může rozšířit už v pátek, kdy se v pražském Edenu utká s Bayernem Mnichov o evropský Superpohár.

Petr Čech
zdroj: AP

"Je to důležitá trofej, pro spoustu z nás jedna z těch, které jsme nikdy nevyhráli. Jsme vděční, že o ni můžeme hrát už druhý rok po sobě," připomněl v rozhovoru pro Deník Sport loňský zápas, který skončil vítězstvím Atlétika Madrid 4:0. "Pro ty z nás, kteří to zažili, to znamená další motivaci navíc, abychom zápas s Bayernem zvládli," dodal Čech, jenž je v Chelsea brankářskou jedničkou devět let.

"Bude to výborný test, abychom věděli, jak na tom jsme. Věřím, že trenérská změna bude pozitivnější u nás než u nich," připomněl fakt, že do Chelsea se po šesti letech vrátil Jos Mourinho a na lavičku bavorského velkoklubu usedl Pep Guardiola.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články