Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Čech vybral Kepovi zdatného konkurenta. Hrál v transferu důležitou roli, přiznal Lampard

Historie se opakuje. Šestnáct let po příchodu Petra Čecha získala Chelsea dalšího brankáře z Rennes. Novou posilou Blues se stal Édouard Mendy, za něhož dle britských médii inkasoval francouzský celek 22 milionů liber (648 milionů korun). Dle trenéra Franka Lamparda sehrál stěžejní part v přestupu právě Čech, který pro Chelsea pracuje jako poradce sportovního a technického úseku.

Édouard Mendy v brance Rennes
zdroj: imago sportfotodienst

"Ano. Petr byl v celém procesu velmi důležitou postavou. Pozice brankáře je totiž specifická. Vzhledem k faktu, že byl mnoho let nejlepším gólmanem na světě, mělo jeho slovo velkou váhu," konstatoval Lampard.  

"Věřím jeho úsudku dnes a budu věřit i v budoucnosti." 

O novém brankáři Chelsea se v médiích spekulovalo dlouhodobě a ještě více po úvodních dvou kolech Premier League, v nichž Kepa Arrizabalaga dvakrát chyboval. "Mendyho příchod zvýší konkurenci, bude to pro oba přínosné," dodal Lampard.

Mendy má za sebou jednu ligovou sezonu v Rennes. Předtím působil v Remeši, které pomohl k postupu do nejvyšší soutěže. 

"Jsem nadšený, že jsem hráčem Chelsea. Je to jako sen. Nemůžu se dočkat, až začnu pracovat v tomhle úžasném týmu s Frankem Lampardem a ostatními," řekl Mendy, jenž podepsal smlouvu na pět let.

Rennes na jeho přestupu výrazně vydělá. Loni za něj podle neoficiálních údajů zaplatilo "pouze" 4 miliony eur (108 milionů korun).

Sobotní debut proti WBA? Určitě ne

Osmadvacetiletý Mendy se stal sedmou letní posilou Blues, ale jeho okamžité nasazení pro víkendové utkání na půdě West Bromwiche kouč Lampard vyloučil. "Určitě hrát nebude. Má za sebou náročný týden, během kterého víceméně netrénoval. Dospěli jsme k závěru, že by jeho nasazení bylo riskantní," konstatoval legendární záložník. 

Zdroj
Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články