Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Čech spoluvybral nového trenéra Chelsea. Na Stamford Bridge se vrací legenda Lampard

Chelsea vítá legendu, která se vrací na místo činu. Novým trenérem fotbalistů londýnského velkoklubu se totiž stal bývalý anglický reprezentant Frank Lampard. Nejlepší střelec v historii blues přišel na Stamford Bridge z druholigového Derby County a na lavičce po podepsání tříletého kontraktu nahradil Maurizia Sarriho, který po minulé sezoně odešel do Juventusu Turín.

Frank Lampard
zdroj: Getty Images autor: Laurence Griffiths

Jednačtyřicetiletý Lampard během let 2001 až 2014 s Chelsea vyhrál 13 trofejí a v 648 zápasech nastřílel rekordních 211 gólů. Někdejší špičkový záložník byl ve své premiérové trenérské sezoně s Derby blízko postupu do Premier League, ale jeho svěřenci v květnovém finále play-off podlehli Aston Ville 1:2.

Lampard je dvanáctým koučem Chelsea za posledních šestnáct let pod ruským majitelem Romanem Abramovičem.

Je nám líto, video expirovalo.
Lampard vyslyšel volání ze Stamford Bridge a stal se novým koučem Chelsea

"Jsem nesmírně hrdý, že se vracím do Chelsea jako hlavní trenér. Každý zná mou lásku k tomuto klubu i společnou historii, ale plně se soustředím na svou práci a přípravu na novou sezonu. Jsem tady, abych tvrdě pracoval a přinesl klubu další úspěchy. Nemůžu se dočkat, až začnu," uvedl Lampard.

Odchovanec West Hamu bude spolupracovat s bývalým spoluhráčem a brankářem Petrem Čechem, který se po ukončení kariéry v červnu vrátil do Chelsea jako poradce sportovního a technického úseku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články