Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Čech slaví s Chelsea zisk anglického Superpoháru

Londýn - Český fotbalový brankář Petr Čech zahájil novou sezonu s celkem Chelsea ziskem anglického Superpoháru, když dnes ve Wembley po remíze 2:2 přispěl k výhře nad ligovým šampionem a obhájcem trofeje Manchesterem United 4:1 po penaltovém rozstřelu. Za svá záda v rozhodujících chvílích nepustil penaltu Ryana Giggse a Patrice Evry. Blues tak připravili hráče Manchesteru o možnost získat Superpohár potřetí za sebou.

Napravil tak lehké zaváhání z úvodu zápasu, kdy ho nepříliš tvrdou střelou z 22 metrů překonal Nani. Čech však měl částečně zakrytý výhled. Chelsea po změně stran zápas otočila. Nejprve se prosadil hlavou stoper Ricardo Carvalho a následně po rychlém brejku a přihrávce Didiera Drogby prostřelil nejistého Bena Fostera v brance Manchesteru Frank Lampard. Jenže v nastaveném čase utekl Wayne Rooney a přehodil vybíhajícího Čecha. Zařídil tak penaltový rozstřel.

V něm hráči Chelsea s chladnou hlavou své pokusy proměňovali a Čech naopak soupeře znervózněl. Chelsea tak Manchesteru oplatila penaltovou porážku z finále Ligy mistrů 2008 a počtvrté v historii získala Superpohár. Naopak Manchester jako nejúspěšnější tým soutěže přišel o možnost pozvednout trofej nad hlavu potřetí za sebou a poosmnácté v historii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články