Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Čech si poranil lýtko a bude až měsíc mimo hru

Milán - Reprezentační brankář Petr Čech nedochytal středeční osmifinále fotbalové Ligy mistrů kvůli poraněnému lýtku. V brance Chelsea jej musel v 61. minutě vystřídat Portugalec Hilário, na stavu 2:1 pro Inter Milán už se poté nic nezměnilo. Londýnský klub uvedl, že Čech by měl být mimo hru až měsíc. Sedmadvacetiletý gólman dnes podstoupil vyšetření, které odhalilo trhlinu v lýtkovém svalu. Chelsea tak svou brankářskou jedničku bude postrádat tři až čtyři týdny. Není proto jisté, zda Čech bude k dispozici pro domácí odvetu s Interem, která je na programu za tři týdny.

Čech se pravděpodobně zranil bez cizího zavinění a musel být odnesen ze hřiště na nosítkách. Zprvu se zdálo, že může mít vážně poraněné koleno, to však trenér Carlo Ancelotti vyloučil. "Jde o zranění lýtka. Nyní musíme počkat na vyšetření a uvidíme, jak se jeho stav bude vyvíjet v dalších dnech," sdělil po zápase. "Ale věříme, že se v odvetě vrátí mezi tyče," dodal italský trenér.

Čecha středeční porážka mrzela. "Hráli jsme dobře a smolně jsme prohráli. Všichni věříme, že odvetu doma zvládneme a že postoupíme," prohlásil gólman.

Český brankář momentálně bojuje s Chelsea na třech frontách. Vedle Ligy mistrů usiluje o triumf v lize, kde musejí Londýňané z prvního místa odrážet nápor Manchesteru United. Ve hře jsou také v Anglickém poháru. Za týden měl Čech nastoupit do přípravného zápasu české reprezentace ve Skotsku, ale zranění ho z nominace vyřadilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články