Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čech se znovu uchází o cenu pro nejlepšího gólmana LM

Monako - Brankář Petr Čech je znovu v tříčlenné nominaci na nejlepšího gólmana fotbalové Ligy mistrů. Spolu s oporou Chelsea se o ocenění asociace UEFA ucházejí Victor Valdés z kádru vítěze Ligy mistrů Barcelony a poražený finalista Edwin Van der Sar z Manchesteru United. Vyhlášení se uskuteční 27. srpna v Monte Carlu v rámci losu základních skupin Ligy mistrů. Čech byl nejlepším brankářem Ligy mistrů vyhlášen v kariéře již třikrát. Poprvé v roce 2005 a následně v letech 2007 a 2008. Letos tak může získat třetí triumf v řadě. O vítězi ankety rozhodne šestnáct trenérů, kteří se svými týmy postoupili do osmifinále uplynulého ročníku elitní klubové soutěže.

Česká brankářská jednička v minulém ročníku Ligy mistrů dovedla Chelsea do semifinále, kde londýnský celek nestačil na pozdějšího vítěze Barcelonu. Ve vyřazovacích bojích byl oporou týmu, nevyšel mu pouze čtvrtfinálový souboj s Liverpoolem, ve kterém na hřišti soupeře inkasoval čtyři góly. Na postupu Chelsea to ale nic neměnilo. V semifinále pak nestačil jen na povedenou střelu Iniesty, která v závěru odvety znamenala vyřazení Chelsea.


I dalším kategoriím dominují hráči finalistů Barcelony a Manchesteru. Na nejlepšího obránce byli nominováni Gerard Piqué z Barcelony, John Terry z Chelsea a Nemanja Vidič z Manchesteru. Nejlepším záložníkem se stane jeden z barcelonské dvojice Iniesta, Xavi, či liverpoolský Steven Gerrard. Z útočníků jsou v nominaci bývalý hráč Barcelony Samuel Eto'o, jeho bývalý spoluhráč Lionel Messi a Cristiano Ronaldo ještě za výkony v Manchesteru, odkud jako nejdražší hráč historie přestoupil do Realu Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články