Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Čech s maskou dorazí zítra, Baroš znovu trénoval

Praha – Chmury ohledně zraněných hráčů české fotbalové reprezentace před barážovým dvojzápasem s Černou Horou se pomalu rozplývají. Dnešní odpolední trénink znovu absolvoval také Milan Baroš a ve středu se možná začne připravovat pozvolna už i Petr Čech. Ochrannou masku na zlomený nos mu v Miláně vyrobili nečekaně rychle a gólman do Prahy dorazí už dopoledne.

Petr Čech s obličejovou maskou
zdroj: ČT4/Facebook autor: Petr Čech

Kolem národního týmu panuje od pondělního srazu nejistota, zda mužstvo do pátečního utkání na Letné nastoupí v maximálně silné sestavě. Útočník Baroš totiž už takřka před třemi týdny přestal trénovat kvůli natrženému svalu na noze a do lehké přípravy se vrátil až v pondělí. Čechův start je nejistý kvůli zlomenině nosu, kterou utrpěl v sobotním ligovém utkání Chelsea.

Ve středu už ale může být situace jasnější. "Milan Baroš dnes absolvoval ještě spíše lehčí trénink, větší zátěž ho čeká poprvé ve středu," řekl mluvčí týmu Jaroslav Kolář po dnešní přípravě, kam za týmem dorazila dobrá zpráva z Milána. "Ochranný kryt obličeje vyrobili Petrovi rychleji, než se očekávalo, a tak hned ráno letí do Prahy. Obědvat už bude s týmem v hotelu Praha," doplnil mluvčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se připravují na Černou Horu

Podobu své nové "ozdoby", která doplnila již tradiční přilbu, s níž bude chytat až do konce kariéry, zveřejnil Čech už dnes na sociální síti Facebook v profilu "S náma na to máš", kam pravidelně dopisuje. "Zdravím z Milána. Jestli všechno vyjde, budu takhle vypadat v pátek při zápase. Je to první fotka mé nové masky," napsal gólman.

Čeští reprezentanti jsou ohledně Čechova startu optimističtí

Kapitán Tomáš Rosický: "Myslím, že to s maskou půjde. Samozřejmě pokud by do toho měl dostat ránu, tak si asi cvrnkne."

Brankář Jaroslav Drobný: "Měl jsem taky párkrát zlomený nos, takže vím, jaké to je. Já jsem s tím za čtyři, za pět dní po operaci chytal."

Až na Čecha se dnes na uzavřeném tréninku na pražském Strahově objevili všichni ostatní hráči. Na jeho část stačil dorazit přímo z letiště i Jan Rezek, který ještě v pondělí hrál ligový zápas na Kypru a jediným gólem zajistil Anorthosisu Famagusta vítězství 1:0 nad Ermisem. "Naplno bez větších problémů trénoval i Tomáš Pekhart," jmenoval mluvčí dalšího hráče, který měl zdravotní problémy.

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Také ve středu čeká hráče pouze jeden trénink, na dopolední taktické přípravě v hotelu se fotbalisté začnou pomalu zabývat také soupeřem. Dnes u videa hledali nedostatky ve svých předchozích zápasech. Dostali také písemné příručky s podrobnými informacemi o soupeři. "Je to několik stránek informací, které si každý vyhodnotí podle sebe. Ale nejdůležitější pro nás stejně bude až pohled na video, tam uvidíme soupeře poprvé na vlastní oči," řekl reprezentační kapitán Tomáš Rosický.

Podle Rosického v baráži rozhodují morálka, taktika a disciplína

I na základě zkušeností z předchozích barážových střetnutí je kapitán národního týmu přesvědčen, že v soubojích o všechno mnohdy více než herní schopnosti rozhodují morálka, taktika a disciplína. "Neplatí vždy automaticky, že ztrácejí nervy a disciplínu, jak se někdy zjednodušuje. Na druhou stranu bez disciplíny se takové zápasy vyhrávat nedají," připomněl reprezentační kapitán baráž o MS 2002 proti Belgii, kterou už zažil na vlastní kůži, podobně jako Baroš či tehdejší náhradník Čech.

"Jsou to dvě naprosto specifické bitvy, to se nedá srovnávat se zápasy ve skupině, najednou nic neplatí. Tady může být všechno postaveno na hlavu," tvrdí český kapitán. Rosický bere ze svého pohledu nebližší baráž velmi vážně. "Pro mě to je asi poslední možnost, jak si zahrát Euro. Kdo ví, co bude za dalších pět let," konstatoval jednatřicetiletý fotbalista.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články