Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Čech proti Lotyšsku chytat nebude

Praha - Brankář Petr Čech se omluvil ze středečního přípravného utkání fotbalové reprezentace proti Lotyšsku. Důvodem jsou přetrvávající problémy se zraněným lýtkovým svalem. Českou brankářskou jedničku nahradí Jan Laštůvka z Dněpropetrovsku. Reprezentace se sejde v pondělí v Praze, vzápětí vyrazí do Liberce, kde ve středu hostí Lotyše.

Čech sice figuroval v původní nominaci trenéra Michala Bílka, ale dopředu se připravoval i na variantu, že opora Chelsea do utkání zasáhnout nemusí. Čech má totiž od července problémy s lýtkovým svalem a dnes se ukázalo, že ještě není stoprocentně připravený na zápasovou zátěž. Čech si tak nezahraje ani v nedělním utkání anglického Superpoháru proti Manchesteru United.

"Ještě dnes jsem s Petrem Čechem konzultoval jeho zdravotní stav a řekl mi, že po tréninku se ukázalo, že v Superpoháru proti Manchesteru United nebude moci nastoupit. A tedy ani přijet na sraz reprezentace," uvedl manažer reprezentace Vladimír Šmicer.

Za Čecha tak byl dodatečně povolán Laštůvka. Ten se už několikrát v národním týmu objevil, ale na zápasovou premiéru v seniorské reprezentaci stále čeká. Nyní vytvoří dvojici s Jaroslavem Drobným z Hamburku, který při Čechově absenci zřejmě také dostane šanci.

Čechova absence je již druhou vynucenou změnou v nominaci na duel s Lotyšskem. Už v úterý musel kouč Bílek oželet start stopera Tomáše Sivoka, který si poranil koleno a několik měsíců bude mimo hru. Místo něj dostane šanci Jan Rajnoch z Ankaragücü.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články