Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čech proti Černé Hoře zřejmě chytat bude

Praha – Brankář fotbalové reprezentace Petr Čech zvládl poslední trénink před prvním utkáním baráže o postup na mistrovství Evropy s Černou Horou a v pátečním zápase by měl nastoupit. Lékař národního týmu Petr Krejčí řekl, že zlomený nos by Čecha neměl nijak omezit a brankář Chelsea prý nepodstoupí žádné riziko, když s ochrannou maskou vyběhne na hřiště. Trenéra Michala Bílka může těšit i to, že naprosto v pořádku už je útočník Milan Baroš, který v minulých týdnech nehrál kvůli svalovému zranění.

Petr Čech
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Čech si ještě ve středu, když dorazil z Milána s narychlo vyrobenou maskou, po první přípravě s reprezentací stěžoval na menší bolesti hlavy. Dnes se prý už cítil výrazně lépe. "Petr zvládl celý trénink a je schopen jít v pátek do brány. Říkal, že i v ochranné masce má dobrý pocit. Nic ho neomezuje. Pouze při určitých nárazech cítí bolest, ale pořád to je úraz, s nímž se dá sportovat," řekl novinářům Krejčí. Definitivní rozhodnutí ale bude až před zápasem na Čechovi. "Je to hlavně o jeho pocitu a ten prý teď má Petr přijatelný," uvedl Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Čech trénoval naplno a nastoupí

Kouč Michal Bílek počítá s tím, že Čech v pátek bude k dispozici. "Ve středu s námi poprvé lehce trénoval, ale ještě ho trochu pobolívala hlava. Takže uvidíme po dnešním tréninku, ale věřím, že nastoupí," uvedl Bílek na dnešní tiskové konferenci. Konečné slovo bude mít samotný brankář. "Necháváme to jen na něm. Pokud řekne, že chytat nemůže, půjde do brány někdo jiný," řekl Bílek s tím, že jako druhý brankář bude připraven Jaroslav Drobný z Hamburku.

Jestli Čech naskočí do hry, Bílek prý bude ostatní hráče nabádat k tomu, aby ve skrumážích při standardních situacích brankáře Chelsea co možná nejvíce chránili. "Musíme hráčům soupeře chodit do těla, aby se k Čechovi tolik nedostávali," prohlásil Bílek.

Kapitán Tomáš Rosický podle svých slov nepochybuje o tom, že Čech se na trávníku objeví. "Nevěřím, že by nechytal. Počítáme s tím, že bude k dispozici. Chceme mít za zády brankáře, který patří k nejlepším na světě. Ale kdyby tomu třeba tak nebylo, pořád máme k dispozici dva kluky, kteří jsou zkušení a nezblázní se z toho, že mají hrát v baráži. I když Petrova role je neoddiskutovatelná," uvedl Rosický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články