Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Čech: Prohraný zápas s Manchesterem rozhodly spálené šance

Londýn – Především spálené šance se podle brankáře Petra Čecha postaraly o to, že fotbalisté Chelsea v utkání 5. kola anglické ligy prohráli s Manchesterem United 1:3. Londýnský klub měl podle svého gólmana dostatek příležitostí k tomu, aby vyrovnal, ale nepovedlo se. Čech zatím nechce hodnotit, jak moc se tento výsledek může promítnout do boje o titul, ale připouští, že tím dala Chelsea Manchesteru výhodu do dalších kol. Záznam utkání mezi Chelsea a Manchesterem můžete sledovat dnes od 22:15 na Čtyřce.

Petr Čech
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Manchester se ujal tříbrankového vedení už v první půli po gólech Smallinga, Naniho a Rooneyho. Naopak Chelsea své šance zahazovala. "To rozhodlo. Na šance na tom oba týmy byly zhruba stejně. Jenže soupeř je využil a my ne," hodnotil zápas Čech pro svůj web.

Smallingův první gól však podle něj platit neměl. "Byl tam jasný ofsajd, což prokázal i televizní záznam. Ale na to se nemá cenu vymlouvat. Oni dokázali přidat další góly. Ten druhý z kopačky Naniho byl krásný, trefil to parádně. A při třetím se míč odrazil před prázdnou bránu k Rooneymu, který se v takových situacích nemýlí," pochválil soupeře Čech.

Ten se dostal do konfrontace s Rooneym i při pokutovém kopu po změně stran, ovšem tentokrát se anglický útočník netrefil. "Ve druhé půli jsme to museli otevřít a hrát víc na riziko. Z toho pramenily i šance soupeře a penalta. Rooney při ní ale podklouzl. Ale také to kopal na stranu, kam jsem šel. Tak kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby šel míč do branky," dodal s tím, že by střelu zřejmě stejně chytil.

Hráči Chelsea Fernando Torres (vlevo) a Ramires
zdroj: AP Photo autor: Jon Super

O to víc ho mrzí, že spoluhráči nevyužili některé z dalších šancí. "Jen v první půli jsme měli tři dobré šance. Pak jsme se trochu vrátili do hry po krásném gólu Torrese. V tu chvíli jsem věřil, že jsme schopni zápas zdramatizovat a třeba i vyrovnat. Do konce zbýval skoro celý poločas a stačilo přidat jeden kontaktní gól. Bohužel se to nepovedlo, i když šancí bylo dost," připomněl Čech například tutovku Torrese, který po kličce brankáři netrefil prázdnou branku.

Dali jsme Manchesteru výhodu tří gólů, lituje Čech

Zatím nechce hodnotit, jak důležitá tato prohra může být v boji o titul. "Kvůli těm vyloženým šancím nás prohra může mrzet dvojnásob. V našem vzájemném souboji jsme dali hned v úvodu ligy Manchesteru výhodu tří bodů a teď je budeme muset někde získat zpátky. Každopádně je na nějaké prognózy ještě brzy, protože je odehráno pár zápasů a liga má osmatřicet kol," dodal Čech, jehož Chelsea ve středu čeká zápas Ligového poháru proti Fulhamu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články