Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Čech: Proč teď nezkusit vyhrát Evropskou ligu?

Londýn – Ani vysoká výhra 6:1 nad Nordsjaellandem neposlala Chelsea do vyřazovací fáze Ligy mistrů. Brankář Blues Petr Čech litoval, že jeho tým neobhájí cennou trofej. Motivaci však neztrácí, cílem teď bude vyhrát Evropskou ligu.

Petr Čech
zdroj: Getty Images autor: Shaun Botterill

"Nedá se nic dělat, i tyhle věci k fotbalu patří. Ale kdybychom v Lize mistrů vypadli třeba v osmifinále nebo čtvrtfinále, zklamání by bylo úplně stejné, protože pro klub kalibru Chelsea ani čtvrtfinále Ligy mistrů není žádný úspěch," uvedl Čech na svém webu.

Rozhodující okamžiky neúspěchu podle českého gólmana přišly dříve než v posledním kole. "Klíčová byla domácí remíza 2:2 s Juventusem hned na začátku, přestože jsme 2:0 vedli. Kdybychom vyhráli, tak oni mají o bod míň a my o dva víc. Na postup by to stačilo. A samozřejmě nás srazily i dvě prohry venku, v Doněcku a na Juventusu," uvedl.

Na výkonu z posledního zápasu se podle Čecha dá stavět. "Ale musíme to potvrdit hned v lize v Sunderlandu a pak v Japonsku na mistrovství světa klubů. Věřím, že se po psychické stránce zvedneme," řekl.

Reprezentační gólman, který svůj tým podržel chycenou penaltou, se už poohlíží po dalších možnostech, Blues jdou do Evropské ligy. "Pořád jde o evropský pohár, kde je šance vyhrát trofej. Za devět let, co jsem tady, jsme tuhle soutěž neměli možnost hrát. Tak proč to nezkusit vyhrát? Mít pohár pro vítěze Evropské ligy se taky počítá," zdůraznil Čech.

Los Evropské ligy 20. prosince ve švýcarském Nyonu rozhodne, zda se opora českého národního týmu podívá třeba do rodné Plzně. "Za Chelsea jsem ještě nikdy proti českému týmu nehrál, tak uvidíme," podotkl Čech.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články