Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Čech přiznal, že měl po střetu s protihráčem problémy

Londýn - Fotbalový brankář Petr Čech po střetu s útočníkem Fulhamu v zápase Ligového poháru minulý týden nemohl v šatně vstát a špatně viděl. V rozhovoru s listem Daily Mirror gólman Chelsea uvedl, že mu pomohla ochranná helma, kterou nosí od vážného zranění hlavy před pěti lety. Zdůraznil také, že kdyby se začal bát zranění hlavy, přestane s fotbalem.

Petr Čech
zdroj: isifa/EPA autor: Gerry Penny

Minulou středu se těsně před přestávkou pohárového utkání s Čechem srazil útočník Fulhamu Orlando Sá. Devětadvacetiletý reprezentační brankář nenastoupil do druhého poločasu a odjel do nemocnice na vyšetření. V sobotu ale už opět hrál v ligovém utkání proti Swansea. "Hrál jsem zbývající dvě minuty poločasu a myslel jsem, že to bude dobré. V té chvíli jsem byl naprosto v pořádku. Ale v šatně bylo jasné, že hlava nefunguje, jak by měla," řekl Čech.

"Neviděl jsem správně a neměl jsem orientaci v prostoru," dodal. "Rozhodli jsme, že už nenastoupím, protože by bylo hloupé, abych pokračoval," řekl Čech, který pak odjel do nemocnice na speciální vyšetření hlavy. "S tím, co mám za sebou, nechtěli nic riskovat," dodal. Čech nosí od fraktury lebky po střetu se Stephenem Huntem v říjnu 2006 ochrannou helmu a myslí si, že mu nyní hodně pomohla.

"Hlava mi odletěla dozadu, jako když dostanete pravý hák v boxu. Co se přesně stalo, nevím. Myslím, že helma pohltila velkou část nárazu," řekl brankář. Vyšetření ale ukázalo, že je v pořádku, a v pátek už mohl trénovat. O tom, zda nastoupí v sobotu proti Swansea, se ale rozhodl až na poslední chvíli. "V sobotu ráno mě bolela hlava a nebyli jsme si jisti, zda budu moci hrát. Řekli jsme si, že když se budu cítit dobře při rozcvičení, budu i hrát. Pokud ne, tak nenastoupím," dodal Čech.

"Po prvním zranění jsem řekl, že když bude potřeba při zápasu někam strčit hlavu, tak to udělám. Toho dne, kdy se budu bát jít hlavou do střetu nebo skrumáže, tak toho nechám," prohlásil. "Ale zatím to tak nebylo." Podle Čecha měla jeho žena štěstí, že neviděla zápas s Fulhamem a jeho zranění. "Vždy, když se něco takového stane, tak jí to připomene rok 2006. Naštěstí ten zápas neviděla, protože se starala o děti," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články