Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čech pomohl Chelsea k vítězství na hřišti Benfiky

Praha - Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v brance vyhráli v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Benfiky Lisabon 1:0 a zajistili si slibnou pozici do domácí odvety. Venku v druhém dnešním zápase vyhrál také Real Madrid, který třemi góly v poslední čtvrthodině porazil APOEL Nikósie 3:0.

Petr Čech
zdroj: Getty Images autor: Michael Regan

Trenér Chelsea Roberto Di Matteo udělal v základní sestavě hned šest změn od posledního ligového utkání s Tottenhamem. Pouze na lavičce zůstali například záložníci Frank Lampard s Michaelem Essienem nebo útočníci Didier Drogba a Daniel Sturridge. Obě mužstva začala na lisabonském stadionu Da Luz opatrně. Jedinou vážnější situaci prvního poločasu musel řešit gólman Benfiky Artur, který pět minut před přestávkou vytáhl povedenou přízemní střelu Raula Meirelese.

V záživnějším druhém poločase měl převahu lisabonský tým. Dvě minuty po přestávce po Cardozově střele zastoupil Čecha na brankové čáře bývalý hráč Benfiky David Luíz. Po hodině hry se dostali do velké šance hosté. Čechův dlouhý nákop propadl domácí obranou k Juanu Matovi, který udělal kličku brankáři, ale z úhlu trefil jen tyč.

V 67. minutě se blýskl důležitým zákrokem český gólman, když reflexivním zákrokem zlikvidoval hlavičku Jardela. Zákrok byl o to důležitější, že za osm minut později vstřelila Chelsea vítězný gól. Torres našel před brankou Salomona Kaloua a reprezentant Pobřeží slonoviny zblízka rozhodl.

Real se v Nikósii dlouho trápil. Kyperský celek, který má 45x nižší rozpočet než madridský velkoklub, jeho hvězdám dlouho vzdoroval. Největší šanci prvního poločasu zahodil Karim Benzema, jenž před prázdnou brankou zamířil nad břevno. Právě francouzský útočník však čtvrt hodiny před koncem zlomil odpor houževnatého APOELu, když po výborném centru střídajícího Kaká skóroval hlavičkou.

Brazilský záložník se v 82. minutě prosadil sám po Marcelově přihrávce před opuštěnou branku. Třetí úder přidal v poslední minutě zápasu z podobné pozice znovu Benzema. Devítinásobný šampion Ligy mistrů si připsal jako první klub v historii 200. výhru v prestižní soutěži a má blízko k tomu, aby si po roce zopakoval semifinálovou účast.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články