Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Čech: Pokud se nekvalifikujeme do Ligy mistrů, bude to velké zklamání

Londýn - O víkendu sice potřetí během posledních čtyř let postoupili do finále anglického poháru, ale v domácí soutěži se v letošní sezoně trápí. Fotbalistům londýnského Arsenalu vážně hrozí, že budou po dvaceti letech chybět v Champions League. Brankář Petr Čech nicméně zůstává pozitivní a případný neúspěch si nepřipouští. "Kanonýři" však podle něj musí všechny zbývající ligové zápasy vyhrát.

Petr Čech se raduje z postupu do finále anglického FA Cupu
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Arsenal zdolal v nedělním semifinále FA Cupu Manchester City 2:1 po prodloužení a koncem května si o prestižní trofej zahraje s Chelsea. Podle bývalého reprezentačního gólmana je ovšem klíčová domácí soutěž.

"Naším cílem je skončit co nejvýše v tabulce. Pokud se nekvalifikujeme do Ligy mistrů, bude to velké zklamání," citovala Čecha britská média. "Finále FA Cupu se hraje na konci sezony, do té doby se toho ještě hodně stane," dodal.

Svěřenci kouče Arséna Wengera jsou v tabulce anglické ligy sedmí a na Manchester City, který momentálně drží čtvrtou příčku zaručující účast v předkole milionářské soutěže, ztrácí sedm bodů. "Citizens" ale odehráli o jeden zápas víc.

Londýnský celek hostí ve středečním vloženém kole úřadující šampiony z Leicesteru a v neděli ho čeká derby na půdě druhého Tottenhamu. "Teď budeme v každém utkání pod tlakem. Naše pozice nám nedává jinou možnost než pokaždé brát tři body," upozornil.

Věří, že krize Arsenalu je minulostí. "Měli jsme těžké období, kdy jsme prohrávali zápasy, které jsme prohrávat neměli. Pak hrajete pod tlakem a musíte najít cestu ven. Někdy se vám to podaří rychle, jindy to trvá delší dobu a může to napáchat škodu," zakončil Čech. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články