Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Čech po odvetě s Benfikou: Sami jsme si to udělali těžší

Londýn - Brankář Chelsea Petr Čech přiznal, že závěr středeční odvety čtvrtfinále Ligy mistrů s fotbalisty Benfiky Lisabon byl dramatičtější, než čekal. Portugalský celek si i v deseti dokázal v posledních minutách vytvořit tlak, který ale Chelsea ustála a nakonec vyhrála 2:1 a postoupila. Čech byl rád, že k tomu přispěl několika dobrými zákroky.

Petr Čech
zdroj: AP

Po úvodní výhře 1:0 v Lisabonu věřil, že Chelsea odvetu zvládne a postoupí. "To se nám povedlo, ale byly to nervy. Sami jsme si to zbytečně udělali těžší," uvedl Čech na svém webu. Litoval především mnoha zahozených šancí. "Mohli jsme dávno přidat druhý gól, který by vše vyřešil, protože jsme měli některé neskutečné šance," připomněl například příležitost Ramirese, který téměř na brankové čáře promáchl. "Druhý gól jsme dali až v nastaveném čase. Nakonec všechno dobře dopadlo a za týden se nikdo nebude ptát, jak jsme postoupili. Důležité je, že jsme v semifinále," dodal Čech.

Čech: Benfica hrála výborně

Postup ho těší o to více, že Benfica byla hodně kvalitním soupeřem. "Hráli opravdu výborně v obou zápasech. Když dostali červenou kartu, tak jsem si říkal, že je hotovo. Musím je pochválit, protože i v deseti hráli fakt výborně a vytvářeli si šance. A když dali gól, ještě víc ožili. Dalších pět minut nebylo zrovna nejpříjemnějších, ale naštěstí to vyřešil gólem Meireles. Udělal to parádně," řekl.

Frank Lampard otevřel skóre utkání
zdroj: ČTK/AP

Sám týmu pomohl několika důležitými zákroky. "Nejtěžší byla asi střela Oliveiry ve druhé půli, kterou jsem vykopával nohama. Musel jsem rychle zareagovat, míč jsem viděl na poslední chvíli. Myslím, že jsem odehrál velmi dobrý zápas, jen mě mrzí zbytečný gól po rohu," uvedl. Neměl se prý nechat v malém vápně předskočit Javim Garcíou, ale měl míč boxovat. "Bohužel se mi míč trochu ztratil ve světle a nestihl jsem zareagovat. Byla to vteřina, možná ani ne, ale na chvíli jsem balón vůbec neviděl. Protihráč tam byl rychleji. Kdybych měl míč pod kontrolou celou dobu, šel bych do souboje a zkusil ho vyboxovat," popsal inkasovaný gól.

Trenér Benfiky Jorge Jesus:

"Čech byl nejlepším hráčem Chelsea. To mluví samo za sebe. Byli jsme v obou zápasech lepší, ale nestačilo to. Moji hráči si ale zaslouží pochvalu, protože to měli o to těžší, že hráli v deseti proti Chelsea a rozhodčímu."

V duelech s Barcelonou rozhodovaly maličkosti

Čech se může těšit už na pátou účast v semifinále Ligy mistrů, do finále ale prošel jen jednou. Nyní se navíc Chelsea postaví Barceloně, která je považována za nejsilnější tým současnosti. "Bylo téměř jisté, že pokud dojdeme daleko, asi se s nimi potkáme. Ve fotbale je možné všechno. A když se podíváme na naše předchozí vzájemné zápasy, skoro vždycky byly vyrovnané a rozhodovaly maličkosti. Víme, že nejsme favorit, ale rozhodně se nevzdáme," dodal Čech. V roce 2009 v semifinále skončily vzájemné zápasy v semifinále LM dvěma remízami, po nichž díky výsledku 1:1 v Londýně postoupila Barcelona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články