Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Čech po Euru zváží konec reprezentační kariéry

Praha - Novopečený fotbalista roku Petr Čech po letošním Euru zváží, zdali neukončí reprezentační kariéru. Českému brankáři Arsenalu bude v květnu 34 let, v národním týmu své působení začal v roce 2002. Spolu s Karlem Poborským je se 118 starty rekordmanem české reprezentace.

"Po mistrovství Evropy si doma sednu a zvážím, jestli budu pokračovat dál, nebo nebudu," řekl Čech po vyhlášení ankety Fotbalista roku, kterou poosmé v kariéře vyhrál.

"Samozřejmě léta přibývají a uvidíme, jestli to, že ubude cestování a zápasy, možná třeba prodlouží mou kariéru v klubu. Nechci předbíhat. Každopádně po Euru bude chvíle, kdy zapřemýšlím, co dál," doplnil bývalý brankář Sparty, Rennes nebo Chelsea.

V reprezentaci působí už od roku 2002 a při absenci Tomáše Rosického vykonává funkci kapitána. Ale vytížení v klubu pro něj bývá fyzicky náročné.

"Může to ve všech soutěžích být přes šedesát zápasů za sezonu. Prakticky patnáct let odehraju šedesát zápasů za sezonu, a to je někdy i znát. Uvidíme, jak se budu cítit. Budu se tím zabývat, přece jenom jsem v národním týmu odehrál čtrnáct let, což je strašně dlouhá doba," prohlásil Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistou roku 2015 se stal Petr Čech
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články