Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čech opět nasadil helmu a rukavice, rezervě Chelsea pomohl k vítězství

Comeback Petra Čecha do soutěžního fotbalového utkání se stal realitou. Rok a půl po ukončení kariéry nastoupil legendární brankář za rezervní tým Chelsea a v derby s Tottenhamem pomohl k vítězství 3:2. Jeho tým přitom už v 17. minutě prohrával 0:2. Po desátém kole se "Blues" posunuli na první místo v tabulce.

Petr Čech v brance Chelsea
zdroj: twitter.com/Chelsea FC

Návrat osmatřicetiletého gólmana se zrodil jako nouzové řešení, protože Chelsea neměla v zápase Premier League 2 žádného jiného brankáře k dispozici.

Čech, který v klubu působí jako poradce sportovního a technického úseku, nezačal zápas ideálně. Při prvním doteku s míčem nenašel spoluhráče a míč skončil v zámezí. Po následném rohovém kopu zůstal v pokutovém území osamocený Okedinu, který střelou po zemi otevřel skóre. V 17. minutě navíc inkasoval strážce domácí svatyně i z druhé střely na branku, když zaváhal při výběhu na centrovaný míč a Scarlett jej hlavičkou přeloboval.

Je nám líto, video expirovalo.
Čech o návratu do branky: Toto přesně jsem potřeboval, ale automatismy chyběly

"Začátek jsme nechytili, brzy jsme prohrávali 0:2 a ani se nám nedařilo, co jsme si před zápasem řekli, že bychom chtěli na hřišti praktikovat. Chtěli jsme soupeře dostat pod tlak a vytvářet si šance, po těch dvou gólech jsme ale museli změnit rozestavení," řekl Čech v nahrávce agentury Sport Invest pro média.

"Co se týče mě, nebyly tam ty automatismy, na které jsem byl zvyklý. Osmnáct měsíců je dlouhá doba. Od dvacáté minuty jsem se ale přizpůsobil tempu hry a pak už jsem se cítil dobře," doplnil brankář.

Chelsea však po přestávce zvýšila tempo a po hodině hry v rozmezí dvou minut vyrovnala. Nejprve se z penalty trefil Peart-Harris a vzápětí vyrovnal Lewis. Od 77. minuty dohrávaly oba týmy o deseti a více prostoru na hřišti vyhovovalo Chelsea. Tři minuty před koncem základní hrací doby rozhodl svým druhým gólem v utkání o výhře "Blues" Peart-Harris.

"Ten herní plán, který se nám nedařilo aplikovat v prvním poločase, nám ve druhém vycházel. Dostali jsme soupeře pod tlak a zápas zaslouženě otočili. Jsem za výhru šťastný, ve druhém poločase jsem četl hru, jak jsem potřeboval, a cítil jsem se dobře," uvedl Čech, který po vyloučení Drinkwatera na straně Chelsea a Devinea z Tottenhamu čtvrt hodiny před koncem zápasu uklidňoval vzniklou hromadnou potyčku.

"Byl to divoký konec. Ten zápas ale splnil účel, tohle jsem přesně potřeboval, kdyby náhodou nastala nouze a musel jsem nastoupit za 'áčko'. S tou dlouhou pauzou by to bylo složitější, tohle mě zase nastartovalo a vrátilo mě zpátky do zápasového zatížení," dodal Čech.

Někdejší kapitán české reprezentace se tak mohl radovat z vítězství –⁠ zápas týmů do 23 let mu však posloužil spíše k získání herní praxe, kdyby ho trenér Frank Lampard potřeboval v "áčku". Odchovanec Plzně byl zapsán na soupisku anglické ligy pro tuto sezonu v říjnu kvůli koronavirové pandemii.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články