Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čech opět na lavičce, Citizens přehráli ve šlágru Liverpool

Londýn - Fotbalisté Tottenhamu ani ve druhém kole anglické ligy neinkasovali a po výhře 4:0 nad Queens Park Rangers vedou tabulku. O dvě branky domácího týmu se ve svém prvním zápase v sezoně postaral útočník Nacer Chadli. Na první výhru v novém ročníku dál čekají fotbalisté Manchesteru United, kteří jen remizovali v Sunderlandu 1:1 a jsou třináctí. Manchester City porazil v souboji nejlepších týmů minulého ročníku Liverpool 3:1. Dvěma góly nasměroval obhájce titulu za přesvědčivou výhrou černohorský útočník Stevan Jovetič.

Diego Costa se podílel na výhře Chelsea proti Leicesteru jedním gólem
zdroj: ČTK/AP autor: Adam Davy

Do jediné vážnější šance prvního dějství se překvapivě dostal nováček z Leicesteru. Mahrez vyslal nepříjemnou střelu, brankář Chelsea si s ní ale poradil. Přes pozornou obranu Leicesteru se ke gólové příležitosti dostal až ve 48. minutě Oscar, jeho přízemní pokus ale skončil na tyči. "Nehráli jsme v prvním poločase dobře, Leicester se prokázal jako silný v obraně a snažil se nás zaskočit z protiútoků. My byli v některých ohledech pomalí a potřebovali jsme naši hru změnit," konstatoval Mourinho.

V 55. minutě na sebe dalším zákrokem upozornil Courtois, když včas vyběhl proti unikajícímu Nugentovi a jeho střelu vyrazil na roh. Na druhé straně se do šance dostal Fábregas, gólmana Schmeichela však nepřekonal.

To se povedlo v 63. minutě Costovi, kterému ve vápně přihrál obránce Chelsea Ivanovič. Bývalý hráč Atlétika Madrid si připsal druhou trefu v dresu anglického celku. Na konečných 2:0 upravil o čtrnáct minut později Courtoisův reprezentační kolega Hazard, jeho tvrdou přízemní střelu Schmeichel nedokázal zneškodnit. Svoji třetí asistenci v tomto ročníku Premier League si připsal Cesc Fábregas.

zdroj: ČTK/AP

Everton remizoval s Arsenalem

Everton si chtěl v zápase s Arsenalem spravit chuť po remíze 2:2 v Leicesteru z úvodního kola a první krok k tomu udělal v 19. minutě. Barry přesným centrem v pokutovém území našel Séamuse Colemana, jenž hlavou poslal míč za gólmana Szczesného. Náskok mohl dvakrát navýšit Mirallas, obě jeho střely však mířily těsně vedle brány.

Liverpoolský klub se přesto dočkal druhého gólu ještě v prvním poločase: Lukaku se nenechal hostujícími obránci obrat o míč a přihrál Stevenu Naismithovi, který si připsal druhou trefu v sezoně. Opakovaný záběr prokázal, že střelec branky stál v době nahrávky v ofsajdu, sudí Friend ale gól uznal. Tři velké šance měl útočník hostů Olivier Giroud, jenž pro druhý poločas vystřídal Sáncheze.

Dvě střely ale francouzský reprezentant neusměrnil mezi tyče, tu třetí vychytal gólman Howard. Až v 83. minutě dokázal snížit Aaron Ramsey, když mu v pokutovém území poslal přízemní pas Cazorla. Ramsey se stejně jako evertonský Naismith trefil v obou ligových zápasech. A pro Arsenal příznivý remizový stav zařídil v 90. minutě Giroud, jemuž přesně nacentroval ze strany Monreal.

Zápas Tottenhamu proti Queens Park Rangers
zdroj: ČTK/AP

Kohouti z Tottenhamu urvali další výhru bez inkasovaného gólu

Tottenham se po výhře 4:0 nad Queens Park Rangers prozatím posunul do čela neúplné tabulky. O dvě branky domácího týmu se ve svém prvním zápase v sezoně postaral útočník Nacer Chadli. První trefu připravil pětadvacetiletému Belgičanovi marockého původu přesným pasem Emmanuel Adebayor, pro Chadliho pak již nebyl problém zblízka přelobovat gólmana Roberta Greena.

Přesně po půlhodině hry zvýšil hlavou po rohovém kopu obránce Eric Dier. Letní posila ze Sportingu Lisabon se přitom trefila již v prvním zápase na hřišti West Hamu. Ještě do přestávky pak přidal také hlavou třetí branku opět Chadli. Po změně stran dal konečnou podobu výsledku Adebayor, který na konci rychlé akce vystřelil přesně k levé tyči. Tottenham má po dvou kolech na kontě šest bodů a vede o skóre před druhou Chelsea.

Manchesteru se příliš nevydařil ani druhý zápas

Fotbalistům Manchesteru United reparát za domácí prohru v úvodním kole se Swansea příliš nevyšel. Tým trenéra Louise van Gaala přitom poslal v 17. minutě do vedení Juan Mata, který do sítě doklepl centr Antonia Valencii. Za třináct minut ale hosté nepokryli při rohovém kopu hlavičkujícího Jacka Rodwella a bylo vyrovnáno. Bilance prohry a remízy v úvodních dvou duelech je pro United nejhorším vstupem do soutěže od sezony 1992/93.

Blízko druhému vítězství byli fotbalisté Hullu, kteří i v deseti bez vyloučeného Jamese Chestera vedli ještě šest minut před koncem zápasu se Stoke brankou Nikici Jelaviče. Na konečných 1:1 však poté vyrovnal díky důrazu na malém vápně Ryan Shawcross.

Jovetičovy góly rozhodly o výhře Citizens nad Liverpoolem

Jen z tribuny sledovala první porážku Liverpoolu v sezoně nová posila klubu Mario Balotelli, který v letech 2010 až 2013 působil právě v Manchesteru City. Úřadující šampioni mají po dvou kolech stoprocentní bodovou bilanci stejně jako Tottenham, Chelsea a Swansea.

Jovetič, jenž v minulé sezoně po příchodu z Fiorentiny za 22 milionů liber zůstal za očekáváním, byl tentokrát hlavní postavou zápasu. V 41. minutě otevřel skóre po chybě nové liverpoolské posily španělského obránce Alberta Morena. Deset minut po přestávce přidal druhou branku po přihrávce Samira Nasriho.

Na 3:0 zvýšil v 69. minutě Sergio Agüero, jenž vystřídal Edina Džeka a gól dal už po 23 sekundách pobytu na hřišti. Brankáře Joea Harta připravil o čisté konto v závěru vlastní gól Pabla Zabalety.

Výsledky 2. kola Premier League:

Aston Villa - Newcastle 0:0, Chelsea - Leicester 2:0 (63. Costa, 77. Hazard), Crystal Palace - West Ham United 1:3 (48. Šammach - 34. Zárate, 37. Downing, 62. Cole), Southampton - West Bromwich 0:0, Swansea - Burnley 1:0 (23. Dyer), Everton - Arsenal 2:2 (19. Coleman, 45. Naismith - 83. Ramsey, 90. Giroud), Hull - Stoke 1:1 (42. Jelavič - 84. Shawcross), Tottenham - QPR 4:0 (12. a 37. Chadli, 30. Dier, 65. Adebayor), Manchester City - Liverpool 3:1 (41. a 55. Jovetič, 69. Agüero - 83. vlastní Zabaleta).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články