Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čech: Nezbývá nám než věřit do poslední chvíle

Londýn - Obrovské zklamání cítil fotbalový brankář Petr Čech po porážce 0:3 s Juventusem Turín v Lize mistrů. Reprezentační jedničku mrzí, že Chelsea v posledním zápase skupiny E už nebude mít osud jen ve svých rukou a vážně jí hrozí vyřazení z elitní soutěže. Londýnský celek musí za dva týdny doma porazit Nordsjaelland a zároveň doufat, že Juventus prohraje na hřišti Šachtaru Doněck, který už má jistou účast v osmifinále.

Petr Čech
zdroj: Getty Images autor: Shaun Botterill

Chelsea se může stát prvním úřadujícím vítězem Ligy mistrů, jenž do vyřazovací fáze nepostoupí. V posledním zápase ale už mužstvo nepovede trenér Roberto Di Matteo, kterého vedení klubu propustilo. "Kdybychom jako obhájci titulu měli vypadnout ve skupině, bylo by to hrozné. Nezbývá než věřit do poslední chvíle. Měli jsme osud ve svých rukách, ale tuhle možnost jsme díky porážce ztratili," uvedl Čech.

Mrzelo ho, že anglický tým nezvládl jedno z klíčových utkání podzimu. "Jsem obrovsky zklamán z toho, jak jsme zápas s Juventusem odehráli," litoval třicetiletý gólman, který v nepřítomnosti Johna Terryho a Franka Lamparda vedl Chelsea jako kapitán. "Doufal jsem, že si buď zajistíme postup v utkání s Juventusem, nebo aspoň půjdeme do posledního kola s tím, že nám bude stačit domácí vítězství. Teď je vše daleko složitější," prohlásil Čech.

Podle něj přitom Chelsea mohla v Turíně uspět. "Dokázali jsme si vytvořit šance, hlavně v první půli, ale v takhle důležitém zápase je prostě musíte proměnit. Jinak se těžko vyhrává. Kdybychom po poločase vedli 2:1, asi by to vypadalo jinak, ale góly jsme nedali," litoval plzeňský rodák. "Naopak jsme soupeři dovolili příliš mnoho střel i šancí. Juventus byl lepší, i když dva z těch tří gólů byly šťastné, protože tam pokaždé byla teč," připomněl Čech, jenž několika zákroky uchránil hosty od většího debaklu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články