Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Čech musel kvůli zranění střídat. Chelsea si s Liverpoolem body podělila

Podruhé během několika dní na sebe narazili, tentokrát ale bez vítěze. Souboj Chelsea a Liverpoolu skončil remízou 1:1 a ztráty dvou velkých soupeřů využil Manchester City, který se po triumfu 2:0 nad Brightonem posunul do čela tabulky. Stejným výsledkem zdolal také Arsenal Watford. Domácí však přišli o zraněného Petra Čecha, jenž musel střídat. Trápení naopak potvrdil Manchester United, když padl na půdě West Hamu 1:3.

Zraněný brankář Petr Čech z Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: Peter Cziborra

Brankář Liverpoolu Allison skvěle zakročil v 22. minutě při vyložené šanci Williana, o chvíli později už ale těsně nedosáhl na Hazardovu střelu k tyči. Belgický křídelník se dostal do čela tabulky střelců Premier League, na šest gólů potřeboval pouze osm střel na bránu.

"Reds" se mohli vrátit do hry v 32. minutě, kdy Salah obešel brankáře Arrizabalagu a z úhlu zakončoval do prázdné brány, míč ale z čáry vykopl stoper Rüdiger. Další šanci Maného z 58. minuty zneškodnil skvělým zákrokem Arrizabalaga.

Vzápětí měl velkou šanci Hazard, ale Allison jeho samostatný únik zlikvidoval. Liverpoolu se nakonec podařilo vyrovnat, když po nevyužitých velkých šancích Shaqiriho a Firmina zapadla v 89. minutě do sítě dalekonosná rána bývalého hráče "Blues" Sturridge.

Čech bude chybět 2 až 3 týdny

Arsenal mohl poslat do vedení v 16. minutě Lacazette, který po Cathcartově hrubé chybě postupoval sám na Fostera, jeho pokus o lob ale skončil mimo bránu. Po změně stran zahrozili poprvé hosté, po Deeneyho hlavičce k tyči se ale skvěle natáhl Čechův náhradník Leno.

"Kanonýři" se prosadili až v 81. minutě, kdy si ostrý centr z pravé strany srazil do vlastní sítě Cathcart. O dvě minuty později upravil na konečných 2:0 po rychlé kombinaci Özil.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal vyhrál popáté v řadě, Čech se zranil a musel střídat

Po utkání kouč Arsenalu Unai Emery prozradil, že Čech by měl týmu chybět kvůli zranění stehenního svalu 2 až 3 týdny. "Myslím, že je to zadní stehenní sval, Petr bude chybět asi dva až tři týdny. Zítra se podrobí důkladnějšímu vyšetření. Do zranění předváděl dobrý výkon a jsem rád, že Leno na něj dokázal navázat," uvedl po zápase Emery. Čech tak před reprezentační přestávkou zřejmě nestihne zápas Evropské ligy v Karabachu ani ligové derby s Fulhamem.

Manchester City přetavil velkou převahu v první gól v 29. minutě, kdy Sterling ve skluzu usměrnil do brány Saného centr. V 65. minutě pak přidal druhý zásah Agüero, který přešel ve středu hřiště přes dva bránící hráče a po narážečce se Sterlingem přesně zakončil. Argentinský kanonýr vstřelil v posledních 11 zápasech na domácím stadionu Etihad 15 branek.

Útočník Tottenhamu Harry Kane se proti Huddersfieldu prosadil dvakrát v průběhu prvního poločasu a navázal tak na trefu z minulého kola proti Brightonu. Nejprve v 25. minutě poslal hlavou míč do sítě po Trippierově centru a o devět minut později s přehledem proměnil pokutový kop.

Huddersfield stále čeká na první výhru v nové sezoně Premier League. Tottenham po druhé výhře za sebou udržel pozici v nejlepší čtyřce.

Manažer Manchesteru United José Mourinho jde kolem slavících hráčů West Hamu
zdroj: REUTERS autor: Matthew Childs

Manchester nevyhrál třetí soutěžní utkání v řadě a po sedmi kolech má na kontě pouze deset bodů, což je nejméně od sezony 1989/90.

West Ham dosud porazil "Rudé ďábly" pouze jednou z posledních 19 ligových utkání, přesto byl od začátku aktivnějším týmem a už v páté minutě se dočkal úvodní branky. Zabaleta si naběhl na kolmici za obranu a přesným centrem našel Andersona, který patičkou usměrnil míč za De Geu.

Vyrovnat mohl z ojedinělé šance Lukaku, jeho prudká hlavička ale skončila na tyči. "Kladiváři" zvýšili v 43. minutě, kdy se po rohovém kopu uvolnil v pokutovém území Jarmolenko a jeho střelu nešťastně tečoval do vlastní sítě stoper Lindelöf.

Dvacet minut před koncem stáhl trenér Manchesteru José Mourinho ze hřiště svoji největší hvězdu Pogbu a vzápětí snížil po rohovém kopu další patičkou Rashford. Hosté se ale dlouho neradovali, po chybě stoperské dvojice totiž vrátil West Hamu dvougólový náskok aktivní Arnautovic. Rakouský útočník se v roce 2018 podílel na 17 brankách (10 gólů, 7 asistencí), pouze liverpoolský Muhammad Salah má v rámci Premier League lepší bilanci (24).

Vydra byl u výhry Burnley

Fotbalisté Cardiffu prohráli na domácím hřišti 1:2 s týmem Burnley, v jehož dresu nastoupil od začátku český útočník Matěj Vydra a odehrál 72 minut. Velšský celek stále čeká na první výhru v sezoně.

V prvním poločase měli blíže ke gólu domácí, ale Murphy z velkého úhlu nastřelil tyč a v 35. minutě zachránil hosty skvělým zákrokem brankář Hart, který vytěsnil pohotovou střelu Zohoreho. Vydra byl hlavní postavou na konci prvního poločasu, kdy po střele Patersona vyhlavičkoval míč z brankové čáry na roh.

Nakonec udeřili jako první hosté. V 51. minutě si na centr Westwooda naskočil Gudmundsson a se štěstím se mu podařilo dostat míč za gólmana Etheridge.

Domácí se dočkali branky v 60. minutě, Murphy si naběhl do vápna, kde dostal přihrávku od Ecueleho a střelou k pravé tyči nedal Hartovi šanci. Vyrovnaný stav netrval dlouho, v 70. minutě vstřelil první gól v ligové sezoně Vokes, když míč poslal v pádu hlavou na vzdálenější tyč.

Fotbalisté Burnley si připsali druhou výhru za sebou. Naopak Cardiff prohrál už počtvrté v řadě a s Huddersfieldem a Newcastlem patří k nejhorším týmům soutěže.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:

West Ham United - Manchester United 3:1 (5. Anderson, 43. vlastní Lindelöf, 74. Arnautovic - 71. Rashford), Arsenal - Watford 2:0 (81. vlastní Cathcart, 83. Özil), Everton - Fulham 3:0 (56. a 89. Sigurdsson, 66. Tosun), Huddersfield - Tottenham 0:2 (25. a 34. Kane), Manchester City - Brighton 2:0 (29. Sterling, 65. Agüero), Newcastle - Leicester 0:2 (30. Vardy z pen., 73. Maguire), Wolverhampton - Southampton 2:0 (79. Cavaleiro, 87. Castro Otto), Cardiff - Burnley 1:2 (60. Murphy - 51. Gudmundsson, 70. Vokes), Bournemouth - Crystal Palace 2:1 (5. Brooks, 87. Stanislas z pen. - 55. Van Aanholt).

Zdroj
100 Great Goals [100greatgoals.com]

Hlavní zprávy