Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Čech má zlomený prst, v nominaci ho nahradí Drobný

Praha - Brankář Chelsea Petr Čech má zlomený malíček na ruce a nezasáhne do středečního přípravného zápasu fotbalové reprezentace s Tureckem v Manise. V nominaci jej nahradí Jaroslav Drobný z Hamburku. Zápas podle kouče Michala Bílka odchytá Jan Laštůvka z Dněpropetrovsku.

Petr Čech
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Čech sice dorazil na dnešní sraz národního týmu do pražského hotelu Crowne Plaza v Dejvicích, ale následné rentgenové vyšetření potvrdilo obavy, že má zlomený článek malíčku. Třicetiletý gólman ke zranění přišel v sobotním utkání anglické ligy v Newcastlu, když při vyboxování centru trefil hlavu jednoho z hráčů.

Bílek na srazu, kde se poprvé od loňského mistrovství Evropy objevil uzdravený kapitán Tomáš Rosický, v poledne přivítal jen třináct hráčů. Sparťané Ladislav Krejčí s Davidem Lafatou se připojí až večer, protože se vracejí z týmového soustředění ve Španělsku. Plzeňské trio David Limberský, Vladimír Darida a Stanislav Tecl, které je s klubem na herním soustředění na Kypru, se k reprezentaci přidá až v úterý přímo v Turecku, stejně jako obránce Besiktase Istanbul Tomáš Sivok.

Reprezentanti předali šek medailistům z MS 1962

Čeští reprezentanti v čele s kapitánem Tomášem Rosickým předali šek na 350 tisíc korun stříbrným medailistům z mistrovství světa 1962 v Chile. Věnovali jim jej k padesátiletému výročí největšího úspěchu československého fotbalu.

Josef Jelínek, Josef Kadraba, Vladimír Kos, Jan Lála, Josef Masopust, Václav Mašek a Jiří Tichý dostanou každý 50 tisíc korun z fondu české reprezentace, do něhož přispívají i jednotliví hráči národního týmu asi pěti procenty z prémií za odehrané zápasy. "Připravili jsme si pro vás malý dárek, abychom vám tak vzdali čest za to, co jste udělali pro český fotbal. Jednou bychom to chtěli zopakovat," řekl Rosický při předávání.

Pro sedm žijících pamětníků slavného finále s Brazílií to prý žádný malý dárek není. "Vždyť za to stříbro jsme dostali pět tisíc korun a ještě nám chtěli strhnout daně. Je to velký dárek," řekl Masopust. "Ušlapali jsme vám malou cestičku, tak věříme, že vy to dokončíte a získáte titul. K tomu vám přejeme štěstí a hlavně zdraví," dodal držitel Zlatého míče za rok 1962.

Je nám líto, video expirovalo.
Brankář Čech má zlomený malíček, v Turecku bude chytat Laštůvka

Čech může přijít o pohárový zápas se Spartou

Kvůli zlomenému malíčku hrozí, že Petr Čech za deset dní nebude moci nastoupit v brance Chelsea k duelu Evropské ligy na hřišti Sparty. S lékaři se však bude snažit najít řešení, které by mu start umožnilo.

"Hrát se dá s čímkoli, ale záleží na řešení. Budu se snažit hrát, ale uvidíme, co na to doktor. Podle diagnózy je to na dva až tři týdny. Věřím, že najdeme způsob, aby to nebylo tak dlouho," řekl Čech, pro nějž je duel se Spartou velkou motivací.

"Dvanáct let jsem čekal, až budu mít možnost hrát v evropských pohárech proti českému týmu. Kdybych teď nehrál, tak by to byla ironie osudu. Dalších dvanáct let už čekat nemůžu, takže doufám, že budu moci hrát. Navíc chci být fit i proto, abych byl připraven i na reprezentaci," prohlásil bývalý gólman Sparty.

Příliš velkým optimistou momentálně není. "Bude záležet, jestli se najde řešení, při kterém nebudu ohrožovat své zdraví a zároveň budu schopen adekvátně chytat. Musím být schopen krýt střely, odstrkávat hráče a podobně. Pokud bych nebyl schopen odvést maximální výkon, do branky nepůjdu. S tou dlahou, co mám teď, by to určitě nešlo," uvedl Čech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články