Čech má v Chelsea nového kolegu, gólmana Turnbulla

Londýn - První posilou fotbalistů Chelsea po příchodu trenéra Carla Ancelottiho se stal gólman Ross Turnbull. Bývalý brankář anglických juniorských reprezentací přestoupil zdarma ze sestupujícího Middlesbrough. V londýnském klubu podepsal smlouvu na čtyři roky, když přišel jako konkurence pro české gólmany Petra Čecha a Jana Šebka. Chelsea to dnes potvrdila na svých webových stránkách. Čtyřiadvacetiletý Turnbull je odchovancem Middlesbrough, většinu dosavadní kariéry však strávil na hostování v nižších soutěžích.

V Premier League se Turnbull naplno prosadil až v uplynulé sezoně, v níž patřil k oporám týmu, ale sestupu nezabránil. I proto se rozhodl neprodloužit s klubem smlouvu. Chelsea chce jeho angažováním především zaplnit mezeru na postu brankářské dvojky po Carlu Cudicinim, který v lednu odešel do Tottenhamu.

Turnbull možná zastaví vzestup českého talentu Šebka

Dosud měla Chelsea k Čechovi jen nepříliš výrazného Portugalce Hilária a juniorské gólmany, mezi které patří český talent Šebek. Ten se začal prosazovat do prvního týmu a měl dělat týmovou trojku, ovšem Turnbullův příchod by to mohl změnit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články