Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čech: Londýnská derby jsou pro fanoušky. My je neprožíváme

Londýn - "Že jsme vyhráli ve vypjatém londýnském derby, mne těší nejen proto, že jsme odskočili Tottenhamu, ale i proto, že naši největší soupeři taky nezaváhali," radoval se Petr Čech z vítězství nad severolondýnskými Spurs. Jeho Chelsea zvládla prolomit sedm let trvající smůlu na White Hart Lane a "Kohouty" porazila 4:2. Připsala si tak sedmé vítězství z osmi ligových zápasů a s přehledem vede tabulku Premier League.

Petr Čech
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Duely Chelsea s Tottenhamem jsou podle Čecha velkou událostí hlavně pro fanoušky. "Tohle je pro ně dlouhodobě největší rival, nenáviděný soupeř. Ale my hráči to zas tak neprožíváme, protože těch velkých zápasů v sezoně hrajeme několik. Spíš si užíváme atmosféru, která je na derby vždycky perfektní," řekl třicetiletý gólman.

Čech: Super, že se Mata opět chytil

Sobotnímu utkání dodalo náboj i to, že "Kohouty" trénuje Portugalec André Villas-Boas, jenž v minulém ročníku vedl Chelsea, než v březnu dostal výpověď. "My jako hráči jsme to až tak nebrali, možná to bylo pikantnější pro trenéry, když spolu André s Robertem Di Matteem ještě v minulé sezoně pracovali u nás. Před zápasem i po něm se s námi André zdravil, prohodili jsme i pár slov. Člověk ho zase rád viděl," řekl Čech.

Jeho mužstvo vedlo brankou Garyho Cahilla ze 17. minuty, ale domácí po přestávce během devíti minut skóre otočili. "Začali jsme druhou půli strašně pomalu. Oni dali rychlý gól, který je nastartoval, pak druhý. Naštěstí jsme se rychle probrali a výborně jsme na nepříznivý vývoj zareagovali. Dokázali jsme dát tři góly, vytvořili jsme si další šance. Vrátili jsme se k tomu, co jsme hráli první poločas, a zápas jsme nakonec zvládli výborně," liboval si gólman.

(http://www.dailymotion.com/video/xui8qj_chelsea-vs-tottenham-4-2-hd_sport)

Výborný výkon podle Čecha podal Španěl Juan Mata, který vrátil hostům vedení dvěma brankami během tří minut a těsně před koncem přidal i asistenci. "Prospělo mu dvoutýdenní volno, které od Chelsea dostal asi po dvou kolech, protože toho měl v minulé sezoně hodně a se Španělskem byl na mistrovství Evropy až do konce. Teď je zase plný síly, má velkou chuť a na hřišti je to znát," dodal Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články